MENÜ

Edin Visca...

Abone Ol Google News

20 yaşından beri bizimle birlikte... Halâ da 28 yaşında zaten... Genç yani...

Haberin Devamı

Bosna Hersekli... Yabancı falan da değil yani, bizden biri! Türkçe konuşabiliyor zaten, gurbetçilerden daha iyi...

Bunca zamandır aramızda... Ne mekan bastığını duyduk, ne kurşun sıktığını... Ne teknik direktörüyle bir tartışmasına şahit olduk, ne bir hakemle kapışmasına...

Hiçbir rakibini kötülediğini duymadımşimdiye kadar... Hiçbir golden sonra şımarıklık yaptığını görmedim... Hiçbir kötü alışkanlığını duymadım...

Bizimligimiz toplam34 hafta... Sadece bir sezon 28 maçta kalmış! 4 sezon bir tane bile maç kaçırmamış! 1 sezon sadece 1 maçta oynamamış. Bu sezon 19 haftanın tamamında var! Yani diyeceğimo ki; bir makine sanki... Sakatlanmıyor... Kart görüp cezalı duruma düşmüyor. Disiplinsizlik yapıp kadro dışı kalmıyor.

Oynuyor, ama gazozuna da değil! Toplam218 maçı var Süper Lig’de; 58 gol atmış, 51 asist yapmış. 109 gole direkt katkısı var kısacası... Türkiye Kupası’nda 16 maçta 1 gol 9 asisti var. Avrupa Kupaları’nda 16 maçta 7 gol 2 asisti... Alt alta toplarsanız, 250 resmi maçta 66 gol atmış, 62 gol attırmış. Neredeyse attığı kadar attırmış; bencil de değil yani... Bu sezon hemGol Krallığı’nda hemde Asist Krallığı’nda listenin üst sıralarını zorlayan tek adamşimdilik! Bu da futbol kimliği hakkında bir upucu işte!

Haberin Devamı

Ne kadar kazandığını bilmiyorum! Ama ne kadar versen, o kadarı hak eder...

Yıllardır Dünya’yı tarıyor Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray... Çoğu futbol ahlâkı zayıf olan, disiplinsiz Kuzey Afrikalılar’a milyonlarca Euro para akıtıyorlar. Diplerinde yaşıyor bu adam. Ya görmüyorlar, ya duymuyorlar, ya bilmiyorlar! Ya da!..

Bir kez daha hatırlatmak istedim. Başakşehir’de oynuyor... Adı; Edin Visca!

YORUM YAZ