MENÜ

Zaman lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hollandalı hoca ilk mücadelesinde, geçen yılın küskünleri ve gençlerden oluşan bir takımla oynadı. Skor iyi değildi ama oyun umut verdi. Şu da bir gerçek ki Cocu’nun kafasındaki sistemin kısa sürede sahaya yansıması mümkün görünmüyor. Cocu’yu ilk kez İstanbulspor ile oynanan hazırlık maçında izledik. Geçen yıldan kalan küskünlerden ve gençlerden kurulu takımın elde ettiği skor taraftarı memnun etmedi ancak ortaya konan oyun, umut verdi. Hollandalı hocanın kafasındaki 4-3-3 sisteminin hayat bulabilmesi şimdilik zor. Geçen sezon takımda yer bulamayan Eljif Elmas, Ozan Tufan, Kameni’nin yanı sıra eldeki gençlerin Cocu’nun kafasındaki oyun şablonunu kısa sürede uygulaması mümkün görünmüyor. İstanbulspor maçı mevcut kadronun neler yapacağını ortaya koyması açısından önemliydi. Toplu hücum ve toplu savunma yapan, hızı ile rakibi ısıran bir takım yaratmak için çok kaliteli futbolculara ihtiyaç duyulur. Fenerbahçe’de henüz 1 numara sorunu bile çözülemedi!

Kameni’yle olmuyor

Kameni kalede ‘maç bitse de gitsek’ görüntüsü veriyor. Stoperde Skrtel-Neustadter ikilisinin şampiyonluk yarışı için yeterli olup olmayacağı soru işareti. Orta alanda oyun kurucu eksikliği sürüyor. Mehmet Ekici’yle bu sıkıntı belki aşılabilir. Her iki kanattan takımı uçurması beklenen futbolcular ortada görünmüyor. Samandıra’nın yıldızı Soldado top gelmediği için idmanlardaki performansını sergileyemedi.

Kanatlar etkisizdi

İlk haftadaki yüklemelerin yorgunluğu, aşırı sıcak ve nem faktörü de eklenince, İstanbulspor maçı beklenen gibi bitmedi. Daha önce de altını çizdiğim gibi Cocu ve oyuncularına zaman lazım. Yeni katılacakları görüp, Lozan kampındaki çalışmalardan sonra bir yargıya varmak daha doğru olacaktır.

YORUM YAZ