MENÜ

Aykut Kocaman'a zaman lazım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lozan kampı, 1 ay önce enkazı devralıp, süratle onarım çalışmalarına başlayan teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculara biraz daha zaman gerektiğini gösterdi. Kocaman, ilk başta yaptığı değerlendirmede, “Zincirler arasında büyük kopukluklar var. Takım birbirinden uzaklaşmış. 3. etap kamp dönemi sonunda mesafeyi biraz olsun daralttık. Ama zamana ihtiyaç var. Bu kopukluk tam olarak 1-2 ayda ancak düzelir” demişti.

5 maçta galibiyet yok

Aykut Kocaman’ın ne kadar haklı olduğunu Lozan kampında gözlemledik. Biri Topuk yaylasında, 4’ü ise İsviçre’de olmak üzere oynanan 5 hazırlık maçında 2 beraberlik 3 de yenilgi alındı. Belki bu sonuçlar sezon öncesi taraftarı tatmin etmeyebilir. Ama Sarı-Lacivertli futbolcular bu maçlarda ilerisi için ışık saçtılar. Yolun henüz çok başındalar. Zamanla bu takım daha iyi olacağının sinyallerini veriyor.

Ahmethan ve Oğuz’a dikkat

Stoch, Salih, Alper, Ozan ve Aatif gibi futbolcular için bu kamp süreci büyük şanstı. Bu isimler yeniden doğmak için adeta kendilerini paraladı. Gençlerden Ahmethan Köse ile Oğuz Kaan Güçtekin’in yeni sezon için A takıma el salladıklarını gördük.

Neustadter çok farklı

Defansta ise Kjaer ve Skrtel’i izlerken gözlerimize inanamadık. Büyük bir düşüş içindeki bu ikilinin bir an önce toparlanması, yorgunluklarını atıp, kendilerini futbola vermesi gerekiyor. Bizi en çok şaşırtan ise Roman Neustadter oldu. Rus oyuncunun sergilediği performans parmak ısırttı. Aykut Kocaman’ın, “Ayağı çok düzgün. Hazır geldi. Çok istekli” dediği bu oyuncunun bir maçta kaşından yaralanıp, Marsilya maçında forma giyemeyen oyuncunun, dikişleri düzelmeden Bilbao ve Monaco karşısına çıkması, futbolu ne kadar özlediğinin bir göstergesi oldu. Artık herkesin gözü Avrupa Ligi’nde oynanacak olan 3. ön eleme turu maçına çevrildi.

Yeniler tam isabet

Takıma yeni katılan isimlerden Dirar, Valbuena ve Kameni’nin nokta atışı olduğunu gördük. Mehmet Ekici ise sakatlığı nedeniyle İsviçre’de fazla boy gösteremedi. Ama daha önceki görüntüsüyle takımın vazgeçilmezlerinden biri olacağının sinyallerini verdi. Henüz seyretme şansı bulamadığımız Mauricio İsla ve Eljif Elmas ne getirir bilinmez. Ancak Volkan Demirel, Şener ve İsmail’in büyük düşüşlerine şahit olduk.

RvP çok farklı

Bir de futbola susamış, takımdan gitmek istemeyenlerin çabasını gözlemledik. Kampın en çalışkanlarından biri de Van Persie idi. Hiç olmadığı kadar istekli gördük kendisini. Ancak şu anda takımda tek forvet olması, onu da zorluyor. Rekabete ihtiyacı var. Yapılacak bir takviye, onun formunu da üst seviyeye çıkartacaktır. Ayrıac Josef’in de kampın iyileri arasında olduğunu söyleyebiliriz.

YORUM YAZ