MENÜ

İçeride özlemişiz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hep eleştiriyorduk Beşiktaş dışarıda başka, içeride başka diye. Dün sahada Oğuzhan, Tolgay ve Cenk yoktu. Medel, Negredo, Talisca ilk 11’de. Belli ki Şenol hoca Şubat ayındaki trafiği düşünerek takım içinde rotasyonu şimdiden yapmak istedi. Osmanlıspor takımı İrfan Buz ile bir çıkış içinde. Ama şansı Beşiktaş’tı. Düne kadar kapanan defansları pek açamayan Beşiktaş, dün Quaresma ve Gökhan Gönül’ün verimliliği ile aynı zamanda buna Babel ve Adriano’nun katkısıyla çok rahat açmaya muvaffak oldu.

Özlenen Quaresma

Çoğu zaman içerideki maçlarda eleştirdiğimiz Quaresma Osmanlı maçında geldiği ilk seneleri hatırlattı. Beşiktaş, ilk defa kenarlardan istatistikleri bilmiyorum ama bu kadar çok orta yaptı. Bunda da Adriano ve Gökhan’ın etkisi bir hayli fazla. Ancak Babel’i ayrı bir yere koyduk. Babel top ayağına yakışan her şeyiyle saçından tırnağına kadar ‘ben topçuyum’ özelliğiyle, attığı 3 golle Beşiktaş seyircisinin haklı alkışlarını topladı. Ancak Quaresma’ya gene bir eleştirimliz var. Korner dahil orta sahadan ölü topların başında olması yanlış. Biraz arkadaşlarıyla paylaşımlı olması gerek.

Özüne dönmeli

İlk golden sonra Babel’in kulübedeki Cenk ile her zaman yaptığı gol sevincini yapması Cenk’in yedek olduğu halde takım ruhu açısından bir örnek davranış. Dün Şenol Güneş ilk defa T.C. vatandaşlı sadece Gökhan’ı oyuna sürdü. Yabancıya biz de karşı değiliz ama BJK’nin açılımı Beşiktaş Jimnastik Kulübü. Hep kafalar 1980’e gidiyor, Gökhan, Fikret, Ulvi, Metin, Ali, Feyyaz, Rıza, 7’den 70’e zamanın çocukları Beşiktaş takımını sayıyordu. Beşiktaş bir an önce özü olan altyapıya dönmeli. Bu da zor değil.

YORUM YAZ