Fatih Tekke...

Haberin Devamı ›
Fatih Tekke’nin nüfus kağıdında T.C. yazıyor diye mi yaşını tartışıyor insanlar? Türkiye’de yerli bir golcü için rahat rahat “Bunu forvet oynatalım” denilecek kaç oyuncu var?
Guti’ye tamam, Ferrari’ye tamam. Nobre’ye karşı çıkan yok, Aurelio’ya herkes eyvallah dedi. Ama iş Fatih Tekke olunca, sesler yükseliyor!
İki sezondur hep yazıyoruz. Beşiktaşlılar müsabakalardan sonra Rüştü’yü, Hakan’ı, Cenk’i, Umut’u alkışlamak istemiyor, golcülerini alkışlamak istiyor. Beşiktaş’ın bu sezonki hedefi ne? Avrupa Ligi’nde gidebildiği yere kadar gitmek. Hayal de olsa, final oynamak. Türkiye Ligi’nde şampiyonluk, kupada şampiyonluk... Bunun için galibiyet lazım, gol lazım. Golü de 3 direk arasına gönderecek adam lazım! Bu da bugünkü şartlarda alternatifsiz tek isim Fatih Tekke’dir. Tutar ya da tutmaz; hiç umrumda değil. Nobre’yle, Bobo’yla saç baş yolmaktansa, Fatih Tekke’yle duvara vurmak daha iyi! Onun için Fatih Tekke konusunda kimse peşin hükümlü olmasın. Beşiktaş transfer komitesinin yapabileceği en güzel yatırım bu. Bir senelik olsun ama bizim çocuğumuz olsun. Bakın Yusuf geçen sezon ve bu sezon yattı. Ama hiç rahatsızlığımızı duymadık. 2 kupalı şampiyonlukta Yusuf başroldeydi. Fatih Tekke’de de bu ağabeylik ve liderlik özelliği var.
Aşağıda neler oluyor?
Bu satırları yazmaktan çok üzülüyorum. Malesef Beşiktaş altyapısında hiç iyi şeyler olmuyor. Bir tane hoca, “Ben arkadaşımı çok seviyorum” diyemez. Hepsi birbirine şüpheyle bakıyor, ‘kim kimin kuyusunu kazacak’ diye tetikteler. Ama balık baştan kokar. Amigolara bile “Bu kulübün altyapısını temizlemeye geldim” diyen biri, hayatında altyapının ‘A’ sını bilmeyen, bir gün 98-99, 97-96 çocukların arasına girip kafasını okşamayan, herşeyden evvel insan sevgisinden uzak olan zihniyet maalesef kulübe yerleşmiş durumda. “Temizlik yapıldı” deniyor, aynı kadro devam ediliyor. Demek ki o kadro temizmiş! Ben söyleyeyim mi; aslında o kadro tertemiz. Ama balık baştan kokuyor. Sinan Vardar’a tavsiyem; bak av mevsimi başladı, eylül ayı. Balıklar taze... Denizi de balığı da çok seviyorsun. Söz verdiğin temizlikleri yap! Amatör kulüplerin hiçbiri artık Beşiktaş’a oyuncu vermek istemiyor. Oyuncular da zaten gitmek istemiyor. Altyapıda temizlik yapılacak deniliyor, ama 5 senedir altyapı yatırımlardaki oyuncu kadrosuyla yola devam ediliyor. İnanıyorum ki o çocuklar Beşiktaş’ın geleceği. Mükemmeller bile! A2 takımına bir bakın; yaşı geçmişlerin hepsi tesiste yatıp kalkıyor. Güya transfer edildiler. Ama hala Beşiktaş’ın son 5 senelik çocuklarıyla 2’de 2 yaptılar. Bu çocukların arasına ‘nifak’ tohumlarını ekmeyin.
Sevgili Sinan Vardar... Altyapı çok huzursuz. Hele şimdi ben biraz uzak kaldım diye neler anlatıyorlar neler... Getirdiğin genel müdür eğer amigolara “Temizlik yapacağım” diye dert yanıyorsa, anla o zaman Beşiktaş altyapısının halini. Geç kalma, sözünü tut!