MENÜ

Burası Fulya!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fulya Süleyman Seba Kompleksi’nin açılış törenine gitmedim... Ben hergün oradayım. Fulya Şan Öktem Tesisleri’nin halini biliyorum... Beşiktaşlılar personelin 6 aydır maaş alamadığını, minik futbolcuların paralarının ödenmediğini biliyor mu?

Şeref Stadı’ndaydı... Arabanın arkasına tırmık yapan delikanlı, malzemeci Halil ile Ahmet’i de tel örgüye ağırlık olacak şekilde sahayı sürdüler. Beşiktaş’ın efsane kadrosu, bu sahada rahat bir şekilde antrenman yapabilecekti. Daha sonra, “Bu araba traktör mü” diye çıkan haberler nedeniyle, o delikanlı babasından hatrı sayılır bir dayak yemişti...

O delikanlı bendim...
O günlerde Beşiktaş’ın Şeref Stadı’ndan çıkarılıp, Fulya’ya geçmesini içime sindirememiştim. Ancak yılın yarısını Fulya’da geçiren ben, son senelerde Süleyman Seba Kompleksi’nin yükselmesiyle sıkıntılarımı gidermiştim. Hakkı Yeten başta olmak üzere, vesile olan herkese, Süleyman Seba’ya, Serdar Bilgili’ye, Yıldırım Demirören’e ve inşaat sektörünün sıkıntılarını bilen biri olarak Aşçıoğlu ve ekibine alkışlarımı ve tebriklerimi gönderiyorum.
Ben Fulya projesinin, Beşiktaş’ın geleceğini ve altyapısının kurtuluşu olarak görüyordum... Ancak açılış gününde Fulya’da yoktum. Her günümü Fulya’da geçiren ben, gündüz gözüyle oradaki altyapı tesislerinin ve Şan Öktem Binası’nın rezilliğini biliyorum. Hava karardığı için, misafirlerin yüzde 90’ı bu acılı ve rezil görüntüye şahit olmadılar. Ya da güzergahlar değiştirilmişti!

Şatafatlı açılış yerine...
Oradaki şatafatlı açılışa harcanan paraların dörtte biriyle, neler yapılmazdı ki... Aylardır maaş alamayan hocaların sıkıntıları giderilirdi... Barakalarda yatan, o barakalarda yemek yiyen gençlerin, daha doğrusu milli takım apoleti taşıyan geleceğin futbolcularının daha sağlıklı bir ortamda beslenmeleri, uyumaları ve dinlenmelerine imkan sağlanabilirdi. 100’e yakın yarışmacı gruptaki çocuklarımızın ulaşım ücretleri karşılanabilirdi. Profesyonel sözleşme imzalayan, PAF takım dahil olmak üzere Süper Genç, B Genç, Yıldız ve Minik takımdaki oyuncuların 6-7 aydır ödenmeyen ücretleri ödenebilirdi. Malzemecilerin, Fulya’daki personelin maaşları günü gününe ödenebilirdi.

Alkoliklerin mekanı!
En acısı da Beşiktaş uğruna şehit olan Şan Öktem’in adının verildiği binadan 8 ay önce apar-topar, 2 günde çıkarılan çocukların yerine, Aşçıoğlu firmasının görevlilerinin konulmasıydı. Geceleri o binanın, alkoliklerin uğrak yeri olması çok acı...

Sadece 5 gün gelin
Bana köşesinden gönderme yapan arkadaşlara derim ki, önce sen 365 günün çok değil 5 günü Fulya’ya geleceksin. Bu sıkıntıları görüp, iyice irdeleyeceksin. İçinize sindirebiliyorsanız, sonrasında, “Yemen Ekşioğlu açılışta yoktu” diyeceksiniz... Bugün saat 13.30’da yine oradayım. Her zamankinden daha güçlü, dimdik... Bu çocuklarımla sıkıntıyı biz çekiyoruz, kulaklarını tıkayanlar bilemez.
İşte bu yüzden açılışta yoktum...

YORUM YAZ