Volkan ve savunma

Haberin Devamı ›
Teknik kapasitesi yüksek olan Emre ve Webo’nun takıma katılması , Fenerbahçe’de organize işlerin artmasını sağladı. Pas trafiğinde eziyet çeken Sarı - Lacivertliler, 2. bölgede duvar pasları, ayağa toplar ve hızlı oyunla tribünleri umutlandırdı. Orta alan ile forvet uyumu geride kalan maçlara oranla daha verimliydi.
Fenerbahçe önemli pozisyonlar yarattı. Ancak topu bir türlü çerçeveye gönderemediler. Kuyt penaltıyı direğe nişanladı. Webo ile Egemen bariz pozisyonlardan yararlanamadılar. Haftalardır düşüş içinde olan ve dün de sahanın kötülerinden olan Kuyt’a penaltı attırmak hatalı tercihti. Sarı - Lacivertli ekipte savunma ve kaleci Volkan zincirleme hataların mimarı oldular. Bekir - Egemen ikilisi, iki duran topta Eneramo’yu marke edemedi. İlk golde Eneramo boşa kaçıp orta şiddette bir şut denedi. Volkan topu altından kaçırdı. İkinci golde ise Eneramo hiç zorlanmadan kafa vuruşu yaptı.
Orta saha ve ileri uçta etkili olan Fenerbahçe bu kez savunma zaafı ve Volkan’ın yanlışlarıyla sahasında bir yenilgi daha tattı. Sivasspor kalabalık orta saha ve iyi bir takım savunmasıyla oyunu forse etti. Baskın hücum üzerine yoğunlaştılar. Hatayı iyi değerlendirip Saracoğlu’ndan hayati 3 puanla çıktılar. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın puan dağıttığı haftaların tümünde rakiplerine nazire yaptı ve 3 puan yüzü görmedi. Futbolda bariz pozisyonları kullanamayıp üstüne bir de penaltı kaçırırsan maç kaybetmen sürpriz olmaz.
Fenerbahçe; Volkan, Bekir, Egemen, Gökhan Gönül ve Kuyt gibi futbolcuların kötü oynamasını rağmen, kazanacağı bir maçı kaybetti. Bu yenilgi Sarı - Lacivertli ekip üzerinde ciddi bir baskı yapacaktır. Şayet toparlanma kısa sürede başarılamazsa Fenerbahçe zor bir sürece girer.