Arama

Popüler aramalar

Sıkıntılar devam ediyor

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Kuvvetli, çok koşan bir rakip karşısında Fenerbahçe’nin iyi ve kötü yanlarını görmek daha kolay oluyor. Önde pres yapan Sarı-Lacivertliler, Emre ve Deivid’in ayaklarından bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Bu taktik düşünce, Nürnberg defansının arkadan oyun kurmasına da imkan tanımadı.
Fenerbahçe’nin orta alan kurgusu, ilk yarıda fazlaca etkili olamadı. Seri paslarla rakibi düşürmeye çalışan Sarı-Lacivertliler, İlkay Gündoğan, Peer ve Pascal’ın presleri gelince, oyunu ters tarafa açmada bir hayli zorlandı. Orta sahada başlayan baskı sonrası farkın bire inmesine engel olamadılar. Hazırlık pasları sonrası ters toplar, araya adam kaçırma, çizgilerden atak üretme gibi girişimler, ilk yarıda azınlıkta kaldı.
İkinci yarıda Vederson, Bekir, Selçuk, Kazım ve Volkan Babacan sahadaydı. Mücadele açısından iyi geçen maçın pozisyon yüzdesi düşüktü. Bir ara orta sahada sıkışan oyun, seyir zevkini de düşürdü. Hatta tempo bir ara “Bitse de gitsek” düzeyine kadar indi. Deivid’in 20 metreden attığı gol de olmasa, tribünler sıkıntıdan patlayacaktı.
Fenerbahçe’nin mücadele yönü iyi. Ancak savunma ve orta alan sıkıntıları hâlâ sürüyor. İşte bu zaaflar yüzünden de skor 3-1’den 3-3’e geldi. Bu bölgelere takviye yapılması gerçeği, Nürnberg maçında da kendini gösterdi.