MENÜ

Rövanş zor geçer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’de sistem olarak değişen bir şey yok. Çok adamla defans yapıp, rakibin hataya düşmesini beklediler. Buna rağmen Sar-Lacivertliler, 11 dakikada 2 gol yemekten kurtulamadı. Fazla adamla hücum düşüncesini çok az uygulayan Fenerbahçe, doğal olarak pozisyon üretmede etkisizdi. Lens-Şener ikilisinin sağ kanattan ara sıra yaptıkları bindirmeler de olmasa Fenerbahçe’nin gol bulması mucizelere kalırdı.

Avantajlı gözüküyor

Başakşehir, çok erken iki farklı avantaj yakalamasına rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. Sürekli rakip kaleye oynamayı hedefleyen Başakşehir, önemli fırsatlar yakaladı. Bu anlarda ya Volkan Demirel’e takıldılar ya da son vuruşlarda çerçeveyi bulamadılar. Yarı final havasında geçmeyen 90 dakika 2-2 sona erdi. Bu skorla Fenerbahçe, kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı maçta daha avantajlı gözüküyor. Ancak Sarı-Lacivertliler, sistem olarak değişime gitmezse, Kadıköy’de de zorlanacaktır.

Kötü vurunca...

7. dakikada Adebayor’un şutunu Volkan çeldi, dönen topu kontrol eden Cengiz, düzgün bir plaseyle Volkan’ı mağlup etti: 1-0. 9. dakikada Soner, sağdan bindirdi, ortaladığı topa Van Persie kafayı vurdu, Çaiçara topu çizgiden çıkarttı. 11. dakikada Visca, topla sağdan hareketlendikten sonra yerden sert bir şekilde altıpasa kesti, Cengiz, Şener’in önünden dokunup, skoru 2-0’a taşıdı. 12. dakikada Lens’in yaptığı ortada kaleci Faruk’un yumruğu kısa düştü, topla buluşan Ozan’ın şutu Attamah’a çarparak ağlara gitti: 2-1. 31. dakikada Emre’nin pasıyla cezalanında buluşan Mustafa Pektemek, kötü vurunca pozisyonu değerlendiremedi.

Volkan izin vermedi

39. dakikada Emre’nin ortasına altıpas içerisinde Epureanu kafayı vurdu Volkan, güzel bir kurtarışla gole izin vermedi. 61. dakikada Şener, sağ taraftan topla hareketlendikten sonra ceza alanına ortaladı, savunmanın arasından topa vuran Van Persie skora eşitliği getirdi: 2-2. 84. dakikada cezalanı içerisinin sağ çarpraz pozisyonunda topla buluşan Sow’un vuruşu yandan dışarıya gitti. 89. dakikada Visca’nın şutunu Volkan sektirdi, dönen topu Mehmet Batdal, kaleye göndermek istedi ancak Volkan bir kez daha golün ağlara gitmesine izin vermedi.

YORUM YAZ