MENÜ

Rize'de gol Sow

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe puan cetvelinin zirvesine doğru adım tırmanışını sürdürüyor. Sarı-Lacivetli ekip Rize deplasmanında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen, soyunma odasına 3- 1’lik galibiyetle gitti. Fenerbahçe ilk yarıda Aatif-Alper-Hasan Ali üçlüsünün sol kanat baskınları ile Rize’yi dağıttı. Orta alanın etkili ismi Mehmet Topal, defans açıklarını kapatıp, üstüne yaptığı asistlerle 2 golün yaratıcısı oldu. Karadeniz ekibini öldürücü gol vuruşları ile çökertmek, bu hafta Moussa Sow’a düştü.

17’de Janster’in ortaladığı topu Oğulcan kafa ile aşırttı, Yakubu, altıpasın içinde golü atmakta zorlanmadı; 1-0. 20’de Persie’nin pası ile buluşan Aatif, zamanlama hatası yapınca golü atamadı. 27’de Mehmet Topal’ın ceza alanına ortasını Aatif, Moussa’ya doğru indirdi. Senegalli’nin vuruşunda kaleci Diallo topa dokundu ancak golü engelleyemedi: 1-1.

Güven olgusu...

32’de Mehmet Topal defansın arkasına hareketlenen Sow’a doğru topu kaldırdı. Moussa Sow, klasik röveşata vuruşu ile takımını 2-1 öne geçirdi. 45+2’de Alper’in soldan kullandığı duran topta Moussa Sow, bir kule gibi yükseldi, sert bir kafa vuruşuyla ilk yarının skorunu belirledi; 1-3. Fenerbahçe, Avrupa’da ve Süper Lig’de kazandıkça güven olgusunu da her geçen gün yükseltiyor. Sarı- Lacivertliler, Çaykur Rize karşısında, özellikle orta alandaki etkili oyunuyla 2. yarıda rakibine boş alan bırakmadı. 3 gol atan Sow, Alper, Mehmet Topal, Hasan Ali ve Aatif, Rize deplasmanında galibiyetin etkili isimleriydi. 66’da soldan hareketlenen Alper’in pasıyla hareketlenen Aatif, ceza alanına girdikten sonra Robin Yalçın’dan sıyrıldı, sağ ayak plase ile durumu 4-1 yaptı. 72’de Janster, arkadan Şener aşil tendonuna basınca, hakem Ali Palabıyık, kırmızı kartla bu futbolcuyu oyun dışı bıraktı.

Kapanışı İsmail yaptı

85’te Volkan Şen sağ taraftan hareketlendi, ceza alanına doğru koşan van Persie’ye pasını uzattı. Hollandalı’nın gol vuruşunu kaleci Diallo kornerle önledi.

90’da Rizespor sol taraftan İsmail ile bir atak geliştirdi. Aut çizgisine doğru inen İsmail, topu Kweuke’ye çıkardı. Araya giren İsmail Köybaşı pozisyonu bozdu. Ancak Kweuke yerdeyken topu kaleye göndermek istedi, Neustadter gol çizgisi önünde tehlikeyi uzaklaştırdı.

90+3’te Fenerbahçe’nin kazandığı serbest atışı İsmail Köybaşı kullandı. Barajı geçen top Diallo’nun sağından ağlarla buluştu: 1-5

YORUM YAZ