MENÜ

Mucize gerçekleşmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

FANATİK’in dünkü başlığı ‘Ya Kadıköy’e ya tribüne’ şeklinde atılmıştı. Yani, Fenerbahçe, Kiev’i yenerse Saraçoğlu’nda oynanacak 2009 UEFA finali için umutlanacak, aksi takdirde ise kendi sahasındaki finali tribünden izleyecekti. Tabii ki gönlüm ilk şıktan yanaydı ama ne yazık ki olmadı... Olamazdı, çünkü Fenerbahçe mutlak kazanması gereken takım havasında değildi. Gökhan’ın çabası, Lugano’nun savaşçı ruhu Josico’nun ise sadece defansı düşünmesi ilk bölümde Sarı-Lacivert cephenin iyi görünen tarafıydı. Volkan Demirel de var tabii; yine buram buram hata kokan bir gol yemeden duramadı.
Fenerbahçe çok adamla kendi sahasında kalma anlayışını, yenik durumda olmasına rağmen ikinci yarıda da bırakmadı. Bu taktik düşünce, Kiev’in ekmeğine yağ sürmekti. Çünkü beraberlik bile Ukrayna ekibini, Avrupa’da tutmaya yetiyordu. Milevskiy’nin önderliğinde Kiev, maç boyunca tempoyu istediği gibi idare etti. Alex, Deivid, Uğur hücum organizasyonlarında etkisiz kaldı. Kazanmaktan başka çaresi olmayan Fenerbahçe 90 dakika içinde elle tutulur, biraz olsun heyecan verecek pozisyon yaratamadı. Zaten Maldonado, Josico, Selçuk gibi çoğunluğu defansif olan orta saha kurgusundan üretkenlik beklemek fazlaca hayalcilik olurdu.
Geçen yılın Devler Ligi çeyrek finalisti Fenerbahçe bu sezon UEFA’yı bile göremedi. Sarı-Lacivertli yönetim ara transferde orta alan ve forvet hattına gereken takviyeleri yapmak zorunda. Yoksa Avrupa’da yaşanan hüsran ligde de Fenerbahçe’nin kapısını çalabilir.

YORUM YAZ