MENÜ

Fenerbahçe zorlanmadan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Feyenoord, Fenerbahçe’nin sahasına gömülüp kapanacağını sanıyordu. Ancak Sarı-Lacivertliler rakip yarı alanda baskı ile başlayınca Hollanda ekibi şaşırdı. İstedikleri oyunu kuramadıkları gibi telaşlanıp çok hata yaptılar. Takım olarak bir türlü koordinasyonu sağlayamayan Feyenoord’un ilk yarıda etkili tek ismi Elia oldu. Surinam asıllı futbolcu buluştuğu her topta, Şener’in canını sıktı. Ancak Elia’nın bu çabası pozisyonların oluşmasını sağlayamadı. 7. dakikada Hasan Ali’nin ortasında uzak köşede çapraz durumda topla buluşan Alper’in şutu yan ağlarda kaldı. 11. dakikada Lens, Heijden’dan çaldığı topla ceza alanına girdi. Bottehgin’den sıyrıldığı anda kendini yerde buldu.

Sow’dan klasik gol...

Lens’ten açılan topla buluşan Sow’un aşırtma gol düşüncesi kaleci Jones için kolay bir top oldu. Pozisyon sonrası Lens orta ve yan hakemlere bir süre penaltı itirazında bulundu. 15. dakikada Kuyt’ın sağdan yaptığı ortaya Toornstra kafayı vurdu. Volkan topu çelmeyi başardı. 22. dakikada bu kez hata Karsdorp’tan geldi. Bu oyuncunun kafayla geri pası vereceğini sezen Sow
röveşata ile klasik golünü attı: 0-1. 26. dakikada Lens’in kullandığı kornere iyi yükselen Kjer kafayı vurdu. Kaleci Jones son anda parmakları ile topu kornere gönderdi. 45. dakikada Vilhena’nın sert şutu yan direkte patladı.

Pozisyon eksikliği

Fenerbahçe oyunun ikinci yarısını istediği gibi yönlendirdi. Elia’nın kanadını Şener’e destekle kapatınca Feyenoord’un soldan gelişleri de kesildi. Hollanda ekibi baskılı gibi gözükse de Fenerbahçe’nin akıllı savunma kurgusu rakibe pozisyon vermedi. Fazla sıkmadan kontrollü mücadele eden Sarı-Lacivertliler pozisyon için de fazla zorlamadı. Aslında Fenerbahçe biraz ofansif oyuna girse ikinci gölü bulup daha da rahatlayabilirdi. Feyenoord’un gol bulma isteği Fenerbahçe’nin ise buna fırsat vermemek için gösterdiği direnç nedeni ile ikinci yarıda pek ciddi pozisyon çıkmadı.

Mucize olurdu

Fenerbahçe, Feyenoord deplasmanında gruptan çıkmayı garantilerken pek fazla zorlanmadı. Aslında dünkü Feyenoord’un Fenerbahçe’yi iki farklı yenmesi mucize olurdu. Sarı-Lacivertliler birkez daha gruptan çıkıp Avrupa Ligi’ne devam diyerek taraftara ve camiasına büyük sevinç yaşattı.

YORUM YAZ