MENÜ

Buruk sevinç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe iyi başladı. Çok fazla savunma oynayan Kayserispor ise kendi sahasına gömüldü. 8. dakikada Diego defansın arkasına inen Volkan Şen’i topla buluşturdu. İyi kontrolün ardından Volkan’ın şutu Ahamada’dan döndü. 20. dakikadan sonra Biseswar’ın öncülüğünde Kayserispor, Fenerbahçe’nin üzerine gelmeye başladı. Orta alandan iyi çıkan Kayserispor üçüncü bölgede etkisiz kaldı. 42. dakikada Mabiala, 2. sarı karttan kırmızı gördü. Maçın hakemi Fırat Aydınus, 4. hakemin uyarısıyla kulübedeki Kayacan’ı da kırmızı ile soyunma odasına yolladı. Ülker Stadı’nda ilk yarının fotoğrafı buydu ve gol çıkmadı.

Pereira, 3-5-2’ye döndü

Rakibin bir kişi eksik kalması üzerine Pereira defanstan Şener’i çıkartıp, Van Persie’yi oyuna aldı. Fenerbahçe, 3-5-2’ye döndü. Tüm hatlarıyla yüklenen Sarı-Lacivertliler, her pozisyonda en az 5 kişi ile rakip ceza sahasına indi. 49. dakikada Souza, ceza sahasındaki Van Persie’yi gördü. Hollandalı’nın şutu dışarıya gitti. 50. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Nani, topu Diego’ya çıkardı. Diego’nun yerden kaleye doğru gönderdiği topta Ahamada yine başarılıydı. 53. dakikada Diego’dan aldığı pasla soldan bindiren Hasan Ali ön direğe kesti, Van Persie dokundu ve bu defa Ahamada’yı mağlup etmeyi başardı: 1-0. 57. dakikada Fernandao, Kayserispor ceza sahasında topu kontrol etti. Ancak Mijailovic elle müdehale etti ve penaltı oldu. Van Persie’nin penaltıyı ikram ettiği Fernandao, penaltı vuruşundan yararlanamadı, Ahamada topu köşeden çelmeyi başardı.

Ahamada farkı önledi

Fenerbahçe 2. golü ararken 60. dakikada Volkan Demirel’in öne çıktığını gören William kaleyi düşündü. Top az farkla üstten dışarıya gitti. 77. dakikada Nani’nin ceza sahasına girmeden attığı şutu Ahamada son anda köşeden tokatladı. 89. dakikada yine Nani’nin sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortayı defans uzaklaştırmak istedi. Ancak top Van Persie’nin önüne düştü, altı pas içinden Van Persie’nin yaptığı vuruşu Ahamada kornerle önledi. Zorlu karşılaşma 1-0 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sona erdi.

Teröre lanet

Bu arada Ankara’daki patlama ve can kayıpları Ülker Stadı’nda büyük tepkiye neden oldu. Sarı-Lacivertli taraftarlar bir ara maçı bırakıp, tamamen olayı protesto eden sloganlar attılar.

YORUM YAZ