MENÜ

Niye stoper ?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen pazartesi akşamı Floryalıları izledik. Oynamaya çalıştıkları futbolun ne olduğunu inanın ben anlamadım. En ufak olumlu hareketi yapamayan, ardı ardına 3 pası bile beceremeyen bir takım. Sneijder bu ekibin en önemli yıldızı, neydi o hali sanki yabancılaştırma efekti mübarek.! Gerçi onda mı suç yoksa onu oynatamayan da mı ? Melo-Selçuk çakılı, Burak ileride yalnız kovboy. Anlamıyorum Engin Baytar bu takımda nasıl oynamaz. Dikine oynayabilen nadir oyunculardan Amrabat nasıl kiralanmayı düşünülür. Umut'a neden şans verilmez. Niye çift santrafor kullanılmaz. Bu kadar tırsma neden.

Geçen sene son 6 haftayı hatırlayın, elit lig hakkı mücadelesinde performansıyla başrolde olan krampon kimdi. Siz yorulmayın ben size söyleyim. Chedjou...Kamerunlu futbolcu Süper Kupa finalinde Muslera'dan sonra gecenin alkışı hakeden bir başka futbolcusuydu. Hala stoper alacağız diye atılan sloganlar. Alacaksan Almedia bekliyor kaçırma. Burak'la neler yapabileceğini hayal etmek zor olmamalı. Tabii sol arkaya da acil biri lazım. Alex hücum endeksli olmuyor o kulvarda. Aklım ermiyor Türkiye'nin en iyi kadrolarından Galatasaray son maçta tanınmaz halde. Ya Prandelli büyük hayal kırıklığı ya da bu takımı İtalyan Hoca üzerinden başka biri yönetiyor! İkinci şıkkı aklımdan bile geçirmek istemiyorum...

Siftah zordur balık baştan kokar misali üstte yazdığım nedenlerden dolayı Galatasaray için daha da zor Bursa deplasmanı. Yalnız aldığımız haberler ev sahibi de sezon öncesini sıkıntılı yaşamış. Ama Şenol Güneş gibi bir usta Bursa takımı için her daim şans, rakipler için ise korku filmi.

Hadi artık maça geçelim. Sezonun flaş transferi Olcan yedek Yekta on bir de. Düşündürücü! Alex de İtalyan Hoca 'nın yanında Hakan Balta sahada. Mantıklı. Oyunu iyi başlayan misafir takım. Ama tek düşünceleri defans arkasına atılan toplarla skora gitmek. Atmasına atıyorlar da Burak sürekli ofsayt durumunda. Kanatları kullanan yok zaten o meziyette bir tek Bruma var o da final pas engelli. Tüm devre akılda kalan Sneijder' in şutu başka da bir olay yok. Anlayın hali. Tatsız sevimsiz oldukça...

İkinci yarı biraz silkinme. Bruma ilk 45'te yapamadıklarını bu devre tek hareketle gerçekleşince gol de erken geldi. İmza Burak'tan. Sonrası Chedjou'nun hayat kurtaran kademeleri. Gerçi maçın başından beri Floryalıların en iyi kramponu Kamerunlu. Siz hala stoper arayın! Tabi bu arada Muslera'yı es geçmek ihanet olur. Yine başrolde yine kurtarıcı. Prandelli'nin de oyuncu değişiklerinde hakkını yemeyelim. Olcan ve Yasin'in girmeleri biraz olsun rahatlattı. Prese presle karşılık verince ev sahibinin baskısı kayboldu bu sayede. Ve Olcan' ın golü rahatlattı maçı da bitirdi.

İlk hafta 3 puanla, üstelik Bursa gibi deplasmandan galibiyetle ayrılmak, ekmek kadayıfı üstelik duble kaymaklı Galatasaray adına. Ama çok eksik var çok o yüzden hala yarınlara umutla bakmak zor.

Hayırlısı...

YORUM YAZ