MENÜ

İstikbal onların!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ama Mancini yine de 7 transferini ilk 11'e koyarak bir nebze de olsa gönülleri aldı ve bana göre maçın reytingini de arttırdı. Biz isterseniz bir değişiklik yapalım çiceği burnunda kramponları mercek altına alalım taktiği maktiği matematiğe yatırmadan.

Aslında Ontivero'nun inanılmaz golüyle başladı maç ama sayılmayan. Arjantinli oyuncu daha ilk dakikalarda dikkat çekti. Hızlı, hareketli rakibi bunaltan bir presi var ve topa nasıl vuracağını biliyor. Hajrovic'in attığı golün mimarı olması da bu performansının hediyesiydi adeta. İki sol ayaklının iş birliği ilk golü getirdi. Florya'ya ilk adım attğında 'Yeni Messi' diyorlardı Arjantinli için. Biz demeyelim ama bu bozuk sahada böyleyse, çok iyi transfer hatta ekmek kadayıfı duble kaymaklı Galatasaraylılar adına.
Yekta'nın imzası da devreyi iki farklı konuk takımın lehine bitmesini sağladı. Ben Veysel ve Alex'i de beğendim. Genelde ilk 45 Galatasaray'ın baskısıyla başladı öyle de bitti.

İkinci yarı Alex Telles hem defans hem de ofansta göz dolduran hareketlere imza attı. Yıllardır kanayan yara sol arkaya pansuman olabilir mi Brezilyalı? Bana sorarsanız olur. Çok erken diyebilirsiniz ama fragman doyurucu, oynayan film pek tat vermese de.

Evet maçın kalitesi gerçekten iyi değil, iki takım arasındaki güç farkı artı sahanın futbola pek elverişli olmaması bizi bu düşünceye itiyor, kimse kusura bakmasın. Bu yarı Hajrovic de, sınıfı geçen isimlerden. Arzusu kayda değer ve topu aldığında her daim rakip kaleyi düşünmesi artı puan.

Son anda transfer olan Burdisso'ya gelirsek; gördüğümüz ayağına hakim ve yüksek toplarda kafa hakimiyeti fena değil, ama zaman lazım. Zaten onun maçı değil daha denk maçlarda değenlendirebiliriz Arjantinli'yi.

Veysel Sarı oynadığı olumlu futboluna eklediği maçın ve takımın son golüyle taraftarlarına şık bir selam çaktı. Diğerleri de sırıtmadı açıkcası. Tokatspor da oynadığı temiz futbol ve zaman zaman girdiği gol pozisyonlarıyla alkışı hak etti. Galatasaray genci, tecrübelisiyle yoluna devam ediyor, sağlam, akıllı ve engel tanımadan, Mancini'nin takdir edilecek futbol zekasıyla...

YORUM YAZ