MENÜ

Torrent ders çalışmış

Abone Ol Google News

İnancım o ki Torrent, Adana’daki maçın kasedini izlemiş. Her ne kadar Montella’nın ekibi son haftalarda dip yapmış olsa da İspanyol hoca, tehdidin adresini belirlemiş. Vargas’ın Yunus’a çapraz, Balotelli’ye savumma arkası pasları..

Haberin Devamı

Adana’da böyle bir kabus gecesi yaşandığını anlamış Torrent. Haliyle, çok da tedirgin çıktığı Aslantepe’de önce tedbiri almış. Özellikle merkez kurgusuyla. Pulgar ve Berkan, Vargas içeri dönüp kafasını kaldırdığında görüş açısını -benzetme yaparak söylüyorum- kapatmayı başardılar.

Vargas, Yunus ve haliyle Adana Demir 1.5 ay önceki standartlarının çok altında kalınca Galatasaray için cesaretli bir ortam varoldu.

Halil’in katkısı

Elbette sadece mental bir başkaldırı ile bu üretkenliği açıklamak mümkün değil. En önemli faktör merkez üçlünün en ucunda Halil’in oluşuydu. Bu sezon haksız yere çok kenarda kaldığını düşünüyorum. Halil’in hücumun kalbinde hem bir pas opsiyonu yaratması hem servis yapması hem de tehditkar şekilde ceza alanına girişleri.

Adana Demirspor’un bu kadar geride kalışının sebebi de oydu. Hücumdaki bu opsiyon, Gomis’e bir konfor alanı yaratmakla kalmadı, Adana Demir savunması düzensiz yakalandığında Kerem’in mumla aradığı alanları yarattı. Diğer yandan Babel’in çoğu isabetsiz olsa da sık orta yapması, Berkan’ın bir şutör olarak Adana savunmasını tedirgin edişi istatistikler arasındaki uçurumu yarattı.

Haberin Devamı

Haliyle skor da Galatasaray lehine gelişti.

YORUM YAZ