MENÜ

Teknik adam derbisi!

Abone Ol Google News

Jesus’un bu kez çok net dizilen savunma dörtlüsü, Beşiktaş’ın hızlı kanatları ve Weghorst tehdidi için kurgulanmış gibiydi. Planın bu bölümü çok iyi işledi. Muleka - Redmond ikilisi ne dripling alanı ne de pas/orta imkanı bulabildi.

Haberin Devamı

Savunmadan Weghorst’a ulaştırılan toplarda Gustavo-Serdar Aziz ikilisinin hava hakimiyeti, olası Beşiktaş akınlarının olgunlaşmasını engelledi.

Diğer yandan Jesus’a göre -maçtan bağımsız- daha endişeli olan Ismael, taraftarın itici gücüne rağmen çok cesur değildi.

Rosier ve Masuaku’yu, Redmond-Muleka ikilisinin üretemediği anlarda, oyunu genişleterek çizginin daha ilerisinde kullanmayı düşünmedi. Özellikle Valencia tehdidi, Rosier’nin, oyunun son 20 dakikasına kadar geride kalmasına neden oldu.

Planlar böyle olunca ortaya çıkan şey de finali olmayan atak denemelerinden ibaret kaldı.

Maçın temposu iki teknik adamın hamleleriyle arttı. Özellikle Beşiktaş lehine. Ghezzal’ın sahaya ayak basması, Rosier’nin de kendini ileri atmasını sağladı. Zaten pozisyonlar da öyle geldi. Ismael’in oyuncu değişiklikleri kadar Jesus’un 70’lerdeki tercihleri de ibreyi Beşiktaş’a çevirdi.

Haberin Devamı

Genele baktığımızda Jesus istediğini almış, Ismael her şeye rağmen yeterince cesur davranamamış gibi görünüyor.

Fransız hoca futbolcuları bir tarafa, dün geceki tribünleri daha iyi kullanabilmeliydi.

Tersi bir senaryoda muhtemelen Jesus, oyuncuları ve taraftarıyla rakip kaleye saldırır olurdu.

YORUM YAZ