MENÜ

Tek hamle yetti

Abone Ol Google News

Fatih Terim, Avrupa’da beklerini çok fazla çıkartmadan oynuyor. Bu tercih, savunmada sıkı durmalarını sağlıyor, diğer yandan hücumdaki alternatifleri azaltıyor. Oyun genişletip, kenar ortalar gelmeyince hangisi olursa olsun -Diagne, Halil, Mostafa- santrfor beslenemez oluyor. 60-65’e kadar da böyle oldu. Ta ki Moskova oyunu 15-20 metre ileri taşıyana kadar. Galatasaray beklerini ileri daha çıkarmadan, hızlı bir pas oyunu ile rakip kaleye gitmeye başladı. Moskova yarı sahasının boşaldığını gören Terim, belki de sezonun en isabetli değişikliklerini yapınca maçı da kopardı. Diagne, boşalan Moskova yarı sahasında rakip stoperleri çekince, Kerem’e piyango vurdu. Morutan’ın Hagi’yi anımsatan mükemmel pası Kerem’in bitiriciliğinden daha şıktı. Çok kritik bir dakikada bitirici bir vuruşla final yaptı Galatasaray. Bu plan Avrupa için işliyor. Ligde katı savunmalar için başka bir yöntem düşünmek gerek. Yine de neticeye bakmak lazım. 2’si deplasman 3 Avrupa maçında 7 puan mükemmel ötesi. Üstelik böylesi bir grupta.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Maçtan bağımsız… Beşiktaş- Sporting, Fenerbahçe- Antwerp maçını da katarak yazıyorum. Yabancı hakemlere karşı tutumumuz neden farklı. Bizimkileri fazlaca mı itibarsızlaştırdık?

Maçın starı

Kerem Aktürkoğlu Rakip kovalamayıp sadece hücum düşündüğünde potansiyeli ortaya çıkıyor. Hele ki dün geceki gibi koşu alanı bulduğunda. Bir gol, bir yüzde 100 pozisyon, sürati ve sezgilerinin doğal sonucu.

Maçın olayı

Maça dair iz bırakan en önemli şey Morutan, Kerem, Diagne’nin sahaya ayak basışı. Moskova’nın rüzgarı kesildiği gibi oyun tamamen Galatasaray’a geçti. Terim’in bu sezonki en isabetli hamlesi.

Kısa mesaj

Çok fazla diziliş ve ratosyon yaşadı Galatasaray. Bu uğurda felaket bir Kayseri maçı oynadığı unutulmamalı. Merkezi Berkan, Taylan, Cicaldau ile fikslemiş gibi. Marcao’nun dönüşüyle savunma kurgusu da tamamlanacak. Biraz zaman aldı ama Galatasaray klasik 11’ini bulma yolunda. Birkaç seviye daha yükselebilir.

YORUM YAZ