MENÜ

Sonuç getirmeyen plan

Abone Ol Google News

Trabzon’un istediği gibi başladı, öyle de devam etti. Avcı, Başakşehir’de kazandığı bir Galatasaray galibiyeti sonrası “Sabri’yi bilerek boş bıraktık” demişti. Dün de Luyindama’ya bu serbestliği verip, Marcao’yu baskıladılar.

Haberin Devamı

Taylan’ı ise resmen imha ettiler!

Marcao-Taylan ikilisinin pas opsiyonlarını kapamak bile yetti onlara. Bunun yanı sıra Şener ve Saracchi’nin hücuma katkı veremeyişi, Galatasaray’ı tamamen köreltti.

Planları yolunda gitmesine rağmen Trabzonspor ise risk almaktan kaçındı. Kendi alanlarında topu alınca, Galatasaray’ın boş sahasını hızlı oyuncularıyla geçmek istediler. Planın eksik kaldığı kısım burası oldu. Luyindama-Marcao ikilisi geniş alanda büyük bir sakarlık yapmadı.

Oyun iyice kısırlaşmışken, bir ribaundda Edgar’ın müthiş füzesiyle istediklerini de aldılar. Oyunun dönmesi çok zordu artık ama acemice kullanılmasına rağmen gol getiren bir serbest vuruşla çaresiz kaldılar.

Galatasaray, şampiyonluklarını Mariano, Nagatomo, Fernando, Feghouli, Belhanda ve hatta Diagne gibi tecrübeli isimlerle kazanmıştı.

Haberin Devamı

Dün gece kader maçını yaş ortalaması 25’i geçmeyen Taylan, Kerem, Kılınç, Akbaba, Saracchi, Halil ve Oğulcan ile oynadılar.

Galatasaray’ın golü bulduğu serbest vuruştaki amatörlüğü tekrar izleyin. Sahaya tecrübe bile koyamadılar.

Abdullah Avcı'nın da bu köklü planı üzerine artık düşünme zamanı geldi. Şampiyonluğa yetmeyen bu strateji çoğu zaman maç bile kazandırmıyor artık. Plan iyi ama yetersiz.

YORUM YAZ