MENÜ

Sivas'ın stratejisi!

Abone Ol Google News

Galatasaray için oyunu kolaylaştıran şey Sivas'ın stratejisi oldu.

Haberin Devamı

Geçen sezon iç sahada dominant oynayan Rıza Çalımbay takımının bu kadar kısa sürede değişimi tuhaf. Artık tamamen hücumcularının süratinden yararlanmayı planlıyorlar. Bu durum oyunu biraz geride kabullenmeyi gerektiriyor. Sivas'ın tipik bir deplasman takımına dönüştüğünü söylemek için çok neden var.

Topu bırakıp, kendi alanlarında beklemeleri Galatasaray'ın, pas trafiğini rahat yapmasına neden oldu. Taylan, sezon başındaki Gaziantep/Başakşehir maçlarındaki seviyesine ulaştı. Baskı görmeyince, topu istediği gibi dağıttı.

Yine her iki kanatta pas alternatifleri üretti Galatasaray. Buna rağmen finalde Babel'i yeterince beslediklerini söylemek güç. Top gelmeyince Hollandalı topa gider oldu. Ceza sahasının uzağında arkadaşları ile pas alışverişine başladı. Bu bakımdan hücumdaki katkısı anlamlıydı. Sivas savunmacılarının da rotasını şaşırttı bir anlamda. İlk golü tekrar izleyin. Tamamen arkaya deplase olmuş durumda ve Sivas savunması alan paylaşımı yapamıyor. Belhanda'ya o kadar kolay vuruş şansı tanımanın açıklanabilir tarafı yok.

Haberin Devamı

İkinci yarının başındaki baskın golle Sivas'ın hücum planı tamamen işlevsiz kaldı. Geriye düştüklerinde boş alan bulamayacaklarını bilmeliydiler.

Galatasaray gücünü ekonomik kullanmaya başlayıp, skora oynamaya başlayıncaya kadar işler değişmedi. Sivasspor bir ribaund topu sonrası dengesiz savunmada golü buldu. Bulabildikleri nadir pozisyonlarda ise Okan, Muslera oradaymış gibi hissettirdi.

İki takımın da alacağı mesajlar var dünkü 90 dakikadan. Galatasaray, herhangi bir rakibinin işini bu kadar kolaylaştırmayacağını bilerek, milli takım arasına girmeli.

Sivasspor'un ise hücumda alternatiflere ihtiyacı var.

YORUM YAZ