MENÜ

Sergen Yalçın daha cesurdu

Abone Ol Google News

Erol Bulut'un geçen haftaki Beşiktaş - Başakşehir maçından habersiz olması mümkün değil. O gün, çok nadir pozisyonlar ve yüksek isabet yüzdesiyle oynamış, kazanmıştı Beşiktaş. Tabelanın, sahadaki oyunu yansıtıp yansıtmadığı tartışılırdı.

Haberin Devamı

Başakşehir'in saldırıları, hep kontra tehditler bulmuştu. Bu yakın tarihteki tecrübeye rağmen Erol Bulut'un ileride oynamak isteyişi yine de kabul edilebilir. Trabzonspor maçının ikinci yarısındaki gibi bir planla, çelimsiz Beşiktaş savunmasını çabuk düşürmek istemiş olabilir. Burada planı bozan, Siyah-Beyazlılar'ın soğukkanlı bir pas trafiğiyle, sahanın tam ortasında hakimiyet kurması oldu.

Fenerbahçe hatları bu sezon ilk kez bu kadar kolay geçilir oldu. Bu durumun başlıca sebeplerinden biri iki merkez orta saha arasındaki enerji farkıydı. Atiba malum, hep iki kişilik oynuyor. Topla iyi olmasa da Mensah'ın güçlü duruşu, Josef'in oyun bilgisi çok baskın bir fark yarattı.

Diğer cephede Gustavo'nun ilk kez bu kadar çaresiz kalışı, Sosa'nın 45 dakika tahammül edilebilecek oyunu vardı.

Haberin Devamı

Beşiktaş soğukkanlı şekilde pas yapıp, Fenerbahçe ceza sahasına yaklaştığı hemen hemen her pozisyonda atağını finalize edebildi. Ya gol attılar ya çerçeveyi buldular. En kötü ihtimalle şut çekebildiler.

Fenerbahçe hatları öylesine düştü ki, ilk yarının sonlarında Larin kendi ceza sahasından kullanılan taç atışı sonrası soluğu Fenerbahçe altı pasında buldu! Penaltının kıyısından dönülen bir pozisyondan bahsediyoruz.

Diğer yandan yaptığı ataklarda dahi kontra yeme tehdidi, Fenerbahçe'nin her dakika oyun aklından uzaklaşmasına neden oldu.

Erol Bulut'un her şeye rağmen hamle yapabilecek lüksü vardı ama Beşiktaş savunmasına pres yapamayacağını düşündüğünden belki de, Trabzon maçındakine benzer bir cesaret gösterisinde bulunamadı.

Daha cesur olan Sergen Yalçın ve öğrencileriydi. Cesaret kazandı.

Tugay Kaan Numanoğlu çok tartışılacak. Hatalı kararları var elbette. Diğer taraftan, Avrupa Kupası'nda ya da Avrupa liglerinde oynanan bir maçın hakemi olarak konumlandırın dün geceki performansını, sonra yargıya varın.

Tugay Kaan Numanoğlu, Cüneyt Çakır'ın Avrupa'daki standartlarının üzerine çıkacak bir potansiyele sahip.

YORUM YAZ