MENÜ

Pereira 5'lisi

Abone Ol Google News

Oyun, 3 ihtimali de doğuracak şekilde akıp gitti. Galatasaray’ın galibiyeti de sürpriz olmayacaktı. İstediğini yapabilen çoğunlukla Fenerbahçe’ydi.

Haberin Devamı

Pereira, merkezde Sosa, Mert Hakan, Zajc ile iki kenar çizgide Mesut ve İrfan’la becerisi yüksek bir 5’li hat oluşturdu. Fenerbahçe, topla iyi olan bu grupla oyunun önemli kısmına hükmetti. Dengesiz yakalanıp, Feghouli’ye mutlak bir pozisyon, Kerem’e gol şansı verdikleri andan itibaren 5’li işlemeye başladı. Bu yetenekli grubun standart üstü oynamasında bu kez dörtlü dizilen savunma bloğunun katkısı büyüktü. Halil, Kerem, Feghouli’nin kaleye dönmesine hiç izin vermediler neredeyse. Ceza sahası dışından şut şansı dahi tanımadılar.

Galatasaray, ikinci yarıda Van Aanholt’u Ferdi ile baş başa bırakabildiği atakların devamında pozisyona girebildi. Son vuruşlar kötü, Kim Min Jae de Türkiye kariyerinin en iyi maçını oynayınca skorbord değişmedi. Berke de kırılma anlarında Altay seviyesindeydi.

Bunun yanısıra Fatih Terim’in uzunca bir süre aynı ısrarda devam etmeye çalışması unutulmamalı. Üstelik Pereira tekrar üçlüye dönmüşken..

Haberin Devamı

Sürekli duran ve gerilimi yükselen oyun, atanın kazanacağı bir maça dönüştü. Öyle de bir final oldu.

‘Skandal’ denilemeyecek hakem kararları ve maçın büyük bölümüne damga vuran saha içi gerginlikler ise artık utanç verici hale geldi.

YORUM YAZ