MENÜ

Okan Buruk..

Abone Ol Google News

Galatasaray’ı zorlayan, adam eksiltememek oldu. Gaziantep duvarını aşmak çoğu kez mümkün olmadı. Kısa alandaki paslaşmalar sonrası net şekilde şut fırsatı bulamadılar.

Haberin Devamı

Ya savunmacılara temas etti top ya da çerçeveyi net şekilde göremediler. Bu zorlayıcı duruma rağmen direklerden dönenler ve Nita’nın çıkardıkları hatırı sayılır seviyede oldu.

Okan Buruk, oyuncularının ısrarcı ve tempoyu yukarıda tutan oyununu bir süre izledi. Gaziantep’in çıkmaya hiç niyeti olmadığını farkettiği anda da dizilişi değiştirdi. 4-1-3-2 ile Halil’i Icardi’nin yanına koyunca oyunda çok şey değişmedi. Değişen, Gaziantep’in ceza sahası içinde oyuncu paylaşımı konusundaki bocalaması oldu. Bu bakımdan Buruk’un hamlesinin karşılık bulduğunu söylemek mümkün.

Diğeri ise Icardi’nin varlığı. İki top öncesi de top ona dokundu. Hala kendi standardındaki vuruşları yapamıyor ya da pozisyon alamıyor. Ancak kalitesi yapmak istediği birçok şeye fırsat tanıyor. İlk golde Halil’e yumuşattığı, Zaha’nın final vuruşuyla gol olan top, ikincide ise şutunun blokaj sonrası Barış Alper’in önüne düşüşü. Icardi’nin olduğu yerde, rakipler için durum zorlaşıyor.

Haberin Devamı

Sumudica’nın planında hiçbir değişiklik yapmadan maçı tamamlamayı amaçlaması da Galatasaray’ın oyun istikrarında etkili oldu.

Okan Buruk, ısrarcı şekilde takımının tempolu oyununu devam ettirerek, Gaziantep savunmasını zorlayarak ve sabrederek galibiyete uzandı. Galatasaray cephesinde son vuruş kalitesi daha iyi olsa maç çok önce kopacak, çok farklı bir galibiyet elde edilecekti. Zafer için sabırla beklemek gerekti.

YORUM YAZ