MENÜ

Merkez orta sahalar

Abone Ol Google News

Oyunun ibresini Galatasaray'a çeviren faktör, merkez orta sahalar arasındaki farktı. Taylan, hiç baskı görmeden istediği her topu her yere atabildi. Üçgeni oluşturduğu Belhanda ve Emre Kılıç ile pas istasyonları da oluşturunca Başakşehir merkezi düştü.

Haberin Devamı

Mahmut'un hem merkezde oluşan boşluğu doldurma hem de kanatlarına yardıma gitme çabası, Galatasaray'a alanlar yarattı. Bu boş alanlarda topu alan Galatasaray hücumcuları, Skrtel ve Epireanu'yu geriye koşturdukça oyun daha çok konuk ekibe döndü.

Merkezdeki bu üstünlüğün yanı sıra, Emre Kılınç'ın solda Arda-Saracchi'ye yardımı Caiçara-Visca düzenini de bozdu. Sürekli savunmak zorunda kalan Visca hücumda resmen eridi. Diğer kanatta ise resmen felç oldu Başakşehir.

Hasan Ali-Berkay ikilisi; Omar, Feghouli, Belhanda deparlarına direnmeye çalıştılar. Toplu topsuz her koşu, Başakşehir solunu geriye itti. Bu çöküşü gören Buruk, ikinci 45'e Hasan ve Berkay'sız çıkıp, sol tarafı hücum planlarından tamamen çıkardı.

Demba Ba'nın bir adıma önüne Crivelli'yi koyup, doğrudan Galatasaray'ın kalbine hücum etmek istedi. Uzun toplarda ribaundları da toplayıp, atak tazelemeyi amaçladılar. Başarılı da oldular. Hem Galatasaray'ı geri ittiler hem de sağ kanatları işlemeye başladı. Ta ki Galatasaray tazelenene kadar. Etebo, Babel, Diagne ile enerjisi yükselen Galatasaray, boş alanları, devamında pozisyonları buldu.

Haberin Devamı

Başakşehir'in kenar ortalarında, Fatih'in Muslera'yı aratmayan refleksleri skoru netleştirdi.

Galatasaray'ın iki haftadır merkez orta sahada ve iki çizgideki pas trafiği bolca pozisyon getiriyor.

Başakşehir'in bir kanadı ise felç olmuş durumda. Şampiyon için daha endişe verici olan enerjilerinin düşüklüğü. Mahmut'un, Visca'nın 90 dakikayı tamamlayamadığı bir takım var artık.

YORUM YAZ