MENÜ

Manchester'ın 'Mavi'ye dönüşü

Abone Ol Google News

Sir Alex Ferguson patronluğunda sadece İngiltere’yi değil Avrupa futbolunu da domine eden United, Manchester şehrinin ağır ağabeyi unvanını yıllarca taşıdı. Ancak 2000’lerle birlikte masada, ‘Kırmızılar’ın karşısına oturup, kuralları yeniden belirleyen taraf City olmaya başladı.

Haberin Devamı

İngiltere’ye girmekten daha zor

Arap sermayesi takviyeli kurumsal futbol yönetimi ve elbette Guardiola’nın varlığı Manchester City’yi artık her sezon Şampiyonlar Ligi hedefiyle yarışa başlatan bir kulüp haline getirmiş durumda. Premier Lig’de sazı eline aldığı, UCL’nin her sezonki doğal favorisi Real Madrid’e rakip olduğu bir dönemde Manchester City markasını daha yakından gözlemleyebildim. QNET Türkiye’nin davetlisi olarak gittiğim İngiltere’de önce 2-1 kazandıkları Leeds maçını izleyip, ertesi gün antrenmanı takip ettim. İçinde kadın futbol stadyumu da olan, sayısız idman sahasına sahip, devasa komplekse girmek, İngiltere’ye girmekten daha zor. Müthiş bir kurumsallık ve profesyonellik hakim. Fotoğraf çekimleriniz bile belli kurallara bağlı. QNET’in sağladığı akreditasyonlar sayesinde tesisleri dolaşma ve gözlem yapma fırsatı bulabildik.

Haberin Devamı

QNET’in Türkiye planları var

Seyahat boyunca sponsorluk kapsamı başta olmak üzere hemen hemen her konuda ciddi bilgiler veren QNET Türkiye, Rusya ve Orta Asya Bölge Genel Müdürü Cem Geyik’in aktardıklarının özeti şöyle: “Param var, ben geldim deseniz de sponsor olarak kabul edilmiyorsunuz, bazı şartları var tabii. Önce sizi inceliyorlar, sonra kabul ediyorlar. 9 yıldır devam eden bir iş birliğimiz var. Her iki taraf da bundan çok büyük fayda sağladı. Futbol bir takım, network kurma işi.Herkesin iş birliği içinde ve başarılı olması lazım. Doğrudan satışta da öyle... QNET, aynı zamanda Afrika Futbol Federasyonu (CAF) sponsoru. 2019’da Fenerbahçe Voleybol Takımı’nın sponsorluğunu üstlendik. 2017 yılında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü İstanbul Şubesi Erkek Voleybol Takımı, 2018 yılındaysa aynı kurumun Kız Futbol Takımı sponsoru olduk. Globalde Mancester City ile devam kararı var. Futbolla alakalı Türkiye devreye girebilir yeni sezonda. Planlarımız var. Ama işin içine basketbolu da katmak istiyorum.”

YORUM YAZ