MENÜ

Galatasaray'dan Trabzonspor'a

Abone Ol Google News

Avcı, Galatasaray oyuna Luyindama ile başlasın istedi. Yıllar önce Sabri’ye top aldırdığı gibi..

Haberin Devamı

Bu duruma Muslera erken reaksiyon verip, uzun oynamaya başladı. Böylece Trabzon ön alan baskısı da sonuçsuz kaldı. Galatasaray ikinci golü bu şekilde, Muslera’nın uzun oynayışı sonrası buldu.

Halil’in, Edgar ve Hugo’ya yaptığı baskı ve çok hareketli kalışı da ibreyi Galatasaray’a çevirdi. İlk gol, bu bocalamanın doğal bir sonucuydu.

Trabzon adına bir başka olumsuzluk ise Bakasetas’ın, Galatasaray merkeziyle boğuşmayıp kendini geriye atışı oldu. Uzun toplarda mükemmel bir ortalama ile oynasa da kaleden uzak kalışı, bitirici işleri yapmasını engelledi. Galatasaray ceza alanına girdiğinde ise Cornelius’a arkası dönük, çok şık bir asist yaptı.

İki oyuncu değişikliğiyle birlikte, Bakasetas ve Hamsik’i daha ileri atan Avcı, oyunun kontrolünü aldı. Nwakaeme de geriye koşmak zorunda kalmayınca, tehditkar oynamaya başladı. Oyun net şekilde Galatasaray'dan Trabzonspor'a geçti. Ev sahibinin işini kolaylaştıran bir başka şey ise Galatasaray’ın değişiklikleri oldu. Kerem, soldan sağa geçince etkisizleşti, Peres daha fazla ileri gider oldu.

Haberin Devamı

Yusuf Sarı’nın müthiş enerjisiyle o kanattaki üstünlük de Trabzon’a geçti.

Aanholt ileri çıkamadı, Babel ayağına top beklemeye devam etti.

Galatasaray’ın ilk yarıda rakip alandaki hareketliliği, yerini durağanlığa bıraktı.

Final dakikalarında orta sahalar tamamen düşünce oyun gitgele döndü. Ekstra enerjiler harcanınca, yorgunluklar baş gösterdi. Oyun artık orta sahasız oynanır oldu.

Pozisyonlar da çıktı ama özellikle Trabzonspor hücumcularının isabet yüzdesi çok düşüktü. Tabela 2-2’de kaldı.

Galatasaray, sezon başından bu yana 25-30 dakikalık iyi oyunlarının süresini artıramıyor. Onlar adına problem bu.

Trabzonspor’un planı ise oyunu tutup, sonra sonuca gitmek. Dün akşam, maça ortak olmalarını sağlayan sebep, Galatasaray’ın her dakika geri gidişi.

Trabzonspor’un geriye düşmemesi lazım. Bu plan, maç çevirmeye yetmiyor

YORUM YAZ