MENÜ

Galatasaray tuzağa düşmeden

Abone Ol Google News

Gaziantep, orta sahanın önemli bir bölümünü bırakarak bekledi. Galatasaray bu sayede çok fazla hazırlık pasına ihtiyaç duymadan rakip kaleye yaklaştı. Bu geri çekilmenin Antep’e sağladığı avantaj, çok dar alanda kalabalık kalmak oldu. Bu kalabalık ve düzeni bozulmayan savunma, ilk yarıda Galatasaray’ın, atakları finalize edememesinin en önemli sebebiydi. Kerem başta olmak üzere Halil, Barış ve Morutan top kayıplarıyla oynadılar. Galatasaray, rakip ceza alanı çevresinde topu daha hızlı çevirebilse, Antep savunmasının dengesi bozulacaktı. Çok da başarabildikleri söylenemez.

Haberin Devamı

Dicko tehditkârdı

Diğer yandan Galatasaray’ın bitiremediği her atak sonrası Antep çok hızlı yarı alana geçti. Genelde de Van Aanholt’un arkasına Dicko’yu koşturarak tehditkâr oldular. Bu tehdit, Marcao’nun mükemmel zamanlamalarıyla bertaraf edildi. Brezilyalı stoper, kusursuz oynayınca Antep sola kaymış Galatasaray savunmasında aradığı fırsatları bulamadı.

Antep yaklaşınca...

Galatasaray’a nefes aldıran durum, ikinci yarıda Gaziantep defansının orta saha çizgisine yaklaşmasıydı. Hem golü böyle buldular hem Antep’i daha fazla geri koşturur oldular. Muhammet Demir ve Dicko ilk yarıdaki kadar enerjik kalamadı. Antep’in ön alan presi de işe yaramadı. Özellikle Marcao ve Berkan, soğukkanlı kaldı. Skor Galatasaray’da kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ