MENÜ

Galatasaray kavga edemiyor

Abone Ol Google News

Bu günlerin geleceği belliydi. Belki çok tekrar olacak ama Galatasaray transfer döneminin bedelini ağır ödeyecek. Öyle ki, artık rotasyon yapacak oyuncu grubu olmayacak belki de.

Haberin Devamı

Fatih Terim için işler her geçen gün zorlaşıyor. Bazı pozisyonlarda alternatif çok ancak bazı oyuncularından da vazgeçemiyor hoca. Dün geceki gibi bir durum ortaya çıkıyor haliyle.

Terim, 90 dakika öncesi, "Henry birkaç hafta yok. Rodrigues sıkıntılı geldi, Belhanda her an elini kaldırabilir" dedi. Ama 40 dakikada üç sakatlık? Bunu nasıl açıklamak lazım? Zor bir durum.

Sakatlık sayısı evet ama ikinci bir sorun karakteri baskın oyuncuların eksiliyor oluşu. Fernando örneğin. O sahadayken ve çıktıktan sonra iki ayrı Bursaspor var. Fernando, oyunu iki yönüyle oynayabiliyorken, Galatasaray da bir başka seviyeye geçiyor. Ama onsuz, her şey zorlaşıyor.

En önemlisi, Galatasaray'ın kavga edememesi. İşler kötü giderken, herkesle ve her şeyle kavga edebilecek, olan bitene isyan edecek bir savaşçının yokluğu sorun. Bülent Korkmaz gibi, Melo gibi, Hagi gibi, Hasan Şaş gibi..

Haberin Devamı

Sahadakilerin tek bir tanesi bile yukarıda saydıklarımın seviyesine yaklaşamıyor. Bu tepkisizlik de sadece teknik, sürat ve güç ile elde edilebilecek bir sonuç/skor doğuruyor.

Oysa kuralına uygun bir kavga, bütün atmosferi değiştirecek. Kötü oynarken bile belki de zafer getirecek. Galatasaray'da forvet kadar önemli bir eksik 'savaşçı'.

Bursaspor'a gelince.. Bu oyunun ilk yarısını kabul etmek mümkün değil. Galatasaray'ın düzeni bozulunca cesaret toplayabildiler, boş alanları kullandılar. Hepsi o. Buldukları fırsatlarda da çok beceriksizdiler.

Bu seviye ile sezon sonunu görmeleri zor. En azından Samet Aybaba ile..

YORUM YAZ