MENÜ

Galatasaray cesaret veriyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hangi gözle bakarsanız bakın anlaşılır gibi değil. Diziliş başlı başına bir dert Galatasaray için. Yasin, sağ kanatta boydan boya bir 90 metreyi kontrol etmeye çalışıyor. Feghouli, Malatya'nın merkezinde kaybolurken üstelik.
Maç öncesinde Erol Bulut'un dediği gibi gelişiyor her şey. Genç hoca maç öncesi yayıncı kuruluşa aynen şöyle söylüyordu: "Merkezde Galatasaray'dan topu alıp, savunmalarının arkasına inmeye çalışacağız."

Belli bir alanda oynaması gereken Maicon'a da -üstelik hızlı hücumcular karşısında- 40-45 metrelik bir alan bırakmak neyin nesi! Yasin arkası Maicon bölgesi Malatyalılar için cennet bahçesi gibiydi. İlk gol de zaten böyle geldi.

Savunmacıları, merkez oyuncuları bu kadar geri koştuğu zaman sağlıklı hücum etmek mümkün olmuyor Galatasaray için. Yetenekli ayaklar kayboluyor. Feghouli kalabalıkta kalıyor, Belhanda kaleden uzaklaşıyor, Gomis kalabalık arasında eriyip gidiyor. Böyle olunca istatistiklerin de bir anlamı kalmıyor. Zira Galatasaray (Yüzde 63-37) üstün ancak 90 dakika aynısını anlatmıyor.

Büyük ihtimalle daha fazla koşan taraf da Galatasaray ama kazanan Yeni Malatyaspor.

Rakipleri, Tudor'u nasıl yeneceğini biliyor artık. Hırvat hoca ise devre biterken hala yeni denemeler peşinde. Sezona mükemmel başladığı planını terk etmesi anlaşılır değil. O günkü cesur ama bir o kadar yıpratıcı oyunla tüm sezonun geçmeyeceğini düşündü muhtemelen.

Gel gör ki bu oyunla da finali görmesi zor. Galatasaray sezon başındaki gibi korku vermiyor, rakiplerini cesaretlendiriyor.

Galatasaray mental anlamda ligin en kötü 3-4 takımından biri artık. Bu psikoloji ve güvensizlik ortamı başarı getirmez. Acil değişim şart. Ya saha içinde ya da kulübede..

YORUM YAZ