MENÜ

Fenerbahçe standardı yetti

Abone Ol Google News

Rıza Çalımbay, Necip’i Fred’le eşleştirip, biraz da yarı alanında oyunu kabullenmek istemiş. Açık alanda Trabzonspor’un, Nordsjaelland’ın yaptığını yapıp, Fenerbahçe’yi hızlıca geri itip oyunu anlık oynamak istemiş. ‘Top Fenerbahçe’de kalsın ama baskın ataklarla skora gidelim’ gibi bir plan yapmış.

Haberin Devamı

Burada Necip’in görevinden sonrasının çok işlediğini söyleyemeyiz. Özellikle Gedson’un sakatlığı sonrası Crespo’nun geniş bir alanda neredeyse her istediği topu Tadiç’e, İrfan Can’a attığını gördük.

Oyunu bariz şekilde Fenerbahçe lehine çeviren durum da Beşiktaş yarı alanındaki karşılıklı eşleşmeler oldu.

Bir tarafta Onur Bulut, Amartey, Bailly, Umut sonrasında Tayfur; diğer yanda İrfan, Szymanski, Tadiç, Dzeko..

Beşiktaş yarı alanındaki bu 4’lü eşleşmenin kazananı klas ayaklar oldu. Bireysel anlamda Beşiktaş savunmacılarını yerden yere vurmayalım ama ilk kez bir arada oynamanın da etkisiyle, ciddi şekilde dağıldılar. Çok klas ayaklara karşı, oyuncu kalitesi eksik kaldı Beşiktaş’ın.

Sezon başından bu yana bir gerçek var. Fenerbahçe’yi geri itip, kendi alanından uzaklaştıramayan hiçbir ekip oyuna ortak olamıyor. Beşiktaş da başaramadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Kadıköy’de bir Anadolu takımına karşı sergilediği standart performansla Dolmabahçe’de pozisyon, skor ve kolay bir derbi zaferi aldı.

YORUM YAZ