MENÜ

Fenerbahçe soğukkanlı kalmalı

Abone Ol Google News

Çağdaş Atan, "Savunmada kazandığımızda topu doğru kişiye atıp çıkmaya çalışacağız" dedi maç öncesi. Başarabildiklerini söylemek zor.

Haberin Devamı

Özellikle Figueiredo, Mert Müldür'ün sıkı kontrolünde kalınca, toplar Başakşehir kalesine döndü.
Fenerbahçe atak sürekliliği sağladı. Hızlıca topu kazanıp, tekrar saldırdılar. Başakşehir durumu değiştirmek için hiçbir şey yapamadı. Volkan Babacan'ın sezon performansı olmasa maç devre olmadan kopabilirdi.
İkinci yarıda Fenerbahçe 1 kişi fazla olduğu rakibi karşısında topu ortalama iki saniyede kazanır oldu. Maç koptu kopacak noktaya gelmişken, değişiklikler oyunun seyrini değiştirdi. İsmail Kartal, Samsun maçı sonrasındaki eleştirilere çabuk tepki verdi! 58'de çift forvete dönerken, merkezden İsmail'i kenara almasının olumsuz bir karşılığı oldu.

Çağdaş Atan hızlı bir refleksle etkisiz Piatek'i kenara alıp, Phillipe Keny ile maçtaki en önemli hamlesini yaptı.
İki dakika ile gerçekleşen bu değişiklikler sonrası oyun nispeten dengelendi. Sahada 1 fazla ancak merkezde eksik kalan Fenerbahçe, güçlü fiziği, sürati ve top saklama becerisiyle Keny'yle uğraşır duruma geldi. Fred'i tam da o anda arar oldu Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Başakşehir, sadece Keny'nin varlığı ile 2 mutlak gol pozisyonu dahi buldu. Başakşehir, ilk 60 dakikaya göre topu daha fazla ileride tutabildi. Fenerbahçe haliyle Volkan Babacan'dan uzaklaştı. Yine de Cengiz Ünder kendi vuruş standardına ulaşabilse maç penaltı golünü beklemeyebilirdi. Fenerbahçe birkaç hafta önce Galatasaray'ın yaşadığı isabetsizlik seviyesine ulaştı! Bu kadar pozisyonlu bir oyunu penaltı golü ile kazanabilmek bunu anlatıyor bize.

İsmail Kartal'ın hamlesi sonrası oyunun Başakşehir lehine nispeten dengeli hale gelişi de sorgulanmalı. Hoca kenarda soğukkanlı kalamıyor ve eleştirilerden çok etkileniyor gibi. Final haftalarına girilirken Fenerbahçe'nin hem saha içinde hem de saha dışında daha soğukkanlı kalması lazım.

YORUM YAZ