MENÜ

Fenerbahçe soğukkanlı

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın 1. bölgede Fenerbahçe'ye karşı kalesini savunmaya çalışmanın ne anlama geldiğini biliyor. Cengiz/İrfan, Szymanski, Tadiç/Joshua King, Dzeko/Batshuayi...

Haberin Devamı

Oyun nasıl gelişirse gelişsin, bireysel kalitesi ve bitiriciliği yüksek bu gruba karşı ceza alanı önünde konumlanmanın tehlikesini biliyor. Geçmiş maçlarda Fenerbahçe'nin farklı galibiyetler aldığı maçların hepsinde rakibin önceliğinin savunmak olduğunu da tecrübe etmiş.

Kapanıp, hızlı oyuncularla Çağlar - Djiku ikilisinin üstüne gitmenin de çok fazla çare olamayacağını düşünmüş olmalı ki, Fenerbahçe'yi itmeye çalıştı. Birkaç hızlı oyuncu yerine blok halinde ilerlediler. İsmail Kartal da dominant oyunundan taviz vermedi. Orta sahalar çabuk geçilir oldu haliyle. Oyun çok uzun mesafede oynanır hale geldi.
Burada dayanaklılık ve fiziksel kalite çok daha önemli bir unsur haline geldi.

Kartal, bu nedenle oyunun son bölümünde yüksek eforlu oynayan oyuncularının düşüşlerini beklemeden müdahale etti. Bununla birlikte skoru korumak yerine, tehditkar kalmayı tercih etti.

Haberin Devamı

4-2-3-1'de, 3 ve 1'in bitiş düdüğünde olmaması dikkat çekici. Sonradan giren Bonucci'nin tecrübesi ve Batshuayi'nin sıra dışı vuruşuyla finali yaptı.

İsmail Kartal'ın sezon içerisinde çok bariz müdahale edip, oyunu elinde tuttuğu 90 dakikalardan biriydi. Kartal, Samsun maçı sonrasındaki panik hamlelerini rafa kaldırmış gibi. Daha önce de yazmıştım, Fenerbahçe kulübesi de saha içi de soğukkanlı kalmalı. Dün gece izlediğimiz tam da buydu.

YORUM YAZ