MENÜ

Fenerbahçe gözünü karartarak

Abone Ol Google News

Maçın sürprizi Trabzonspor'un cesaret gösterisiydi. Kadıköy'deki meydan okumaları karşılığını buldu. Kağıt üstünde beklenmeyen bu kontra Fenerbahçe için bu sezon bir ilkti.

Haberin Devamı

Erol Bulut ve ekibi 5 haftada bu kadar çabuk top dolaştıran bir rakibe denk gelmemişti. Galatasaray derbisi de dahil. Trabzon'un hızlı pas trafiğine dayalı planı, Fenerbahçe'nin planladığı presi kırıp geçti. Ön alanda baskıyı kuramayan Fenerbahçe, orta saha çizgisinin gerisinde çok fazla boş alan bıraktı.

Abdülkadir başta olmak üzere Nwakaeme ve Afobe ile dripling alanları buldu Karadenizliler. Fenerbahçe baskısında ısrarcı kaldıkça, Trabzon hızlı oynamaktan vazgeçmedi. Böyle bir anda da Fenerbahçe savunmasının hatasıyla gol ve pozisyonlar buldular.

Abdülkadir Ömür, bir gün önce El Clasico'da olmayan bireysel bir performansla sahada varoldu.

Trabzonspor'un ikinci golü bulması gerektiği ikinci 45'in ilk düdüğüyle ortaya çıktı!

Erol Bulut, işlemeyen planı ve dizilişini terk etti. Önde Cisse ve Samatta ile yaptığı prese karşılık buldu. İlk yarıda hiç olmayan Sosa kenara geldi. Gustavo-Ozan ikilisi ile merkezi tuttular. Hatta 2 Ozan, 2 Gustavo ile. Gerçekten ikişer kişilik performanslardı.

Haberin Devamı

Bu diziliş ve baskıyla Trabzonspor'u 60 metrelik bir alana hapsettiler.

İlk yarıda Abdülkadir-Nwakaeme tehdidiyle beklendiği kadar ileri gidemeyen Caner ve Gökhan Gönül de böylece devreye girdi. Kanatlarda bir fazla olunca, uygun ortaları yapabilme fırsatını buldu Fenerbahçe.

Bu fırsat daha fazla kenar ortası ve gol pozisyonları getirdi. Kornerler de çalışılmıştı. Çalıştığının karşılığını aldı Fenerbahçe. Dakikalar ilerledikçe de tüm sahanın kontrolünü. Trabzonspor geçen sezondan bu yana olduğu gibi tepki veremedi oyunun gidişatına. Bu 90 dakika özelinde de B planları yok gibiydi.

Fenerbahçe, şartlar ne olursa olsun reaksiyon verebileceğini gösterdi. Geniş kadrosunun yanı sıra, birkaç pozisyonda oynayabilecek efektif oyuncuları var. Bu oyuncu grubu ile neler yapabileceğini ispatladığı bir maç oynadı.

Trabzonspor ise çok ciddi bir sorun ile karşıya karşıya; İlk 45'i de oynatan Edie Newton, ikinci 45'i de!.. Çok kritik karar..

YORUM YAZ