MENÜ

Euro2020, Güneş, Altıntop

Abone Ol Google News

Nabızlar normale dönüp, kızgınlıklar sona erdikten sonra konuşmak istemiş Şenol Güneş. Belli ki medyada yazılanları fazlasıyla önemsemiş. Bir muhasebe yapmak istemiş Euro2020 için.

Haberin Devamı

Bu olumlu yaklaşımına rağmen hala kasıtlı haberler üzerinden savunur konumda kendisini. ‘20 yıldır benim paramla ilgili yalan haberler yapıyorlar’ diyorlar mesela. Bunu kalkan olarak kullanıyor. Suç duyurusunda bulunması gerek. Bu toplantıda şikayet edilecek konu değil bu.

Tarihi jenerasyon tehlikede

Detayı geçip, genele bakalım. Daha çok teknik nedenler duymayı bekledik toplantıda. Güneş’in elinde kalın da bir dosya vardı. Ama hazırladığı metne sadık kalmadı. Hocanın tarzı bu. Çabuk sinirleniyor. Bazı garip yaklaşımlara bu reaksiyonu göstermesi anlaşılabilir. Ondan uzun süre sakinlik beklemek, hocanın karakterini bilmemek olur.

İnsanların üzerine konuşacağı bir dolu malzeme çıktı. Haberlerde de okumuşsunuzdur.

Benim açımdan endişe veren durum ise başka.

İsviçre maçı bitiminde ‘tarihi jenerasyonu kaybedebiliriz’ demiştim.

Haberin Devamı

Kapıdaki tehlike; yeni lider!

Bu grubun vizyoner, hedef büyüten, profesyonelce hareket etmeye çalışan bir oyuncu topluluğu olması mühim. Yine bu durumun yarattığı bir ayrışma var sanki. Zira, İtalya, Fransa, İngiltere’de oynuyorlar. Ve kimin yıldız, kimin yıldız olmadığı netleşmiş değil!

Katar yolunda Burak Yılmaz’ı bir kenara koyduğumuzda bir ‘baskın karakter’ rolüne bürünecek oyuncu kim? Bunun bir mücadelesi olacak mı? Endişe verici.

60 kişiyle konuşulmaz

Yine Şenol Güneş’in sözlerinden yola çıkarak, bazı problemlerin göz ardı edilmemesi gerek. En barizi Taylan’ın sakatlığı. Bir teknik adam, kadroya çağırdığı 30 kadar oyuncunun kulüp doktorları ve yöneticileri ile konuşamaz.

Farklı zamanlarda 60 kişiyle defalarca konuşmak demek bu.

Orada da bir profesyonel yapılanma şart görünüyor. Sportif direktör, idari menajer vs adına ne derseniz artık.

Hamit Altıntop ve Güneş

Endişe verici bir durum daha var. Hamit Altıntop ile Şenol Güneş, gazete haberi üzerinden diyalog yürütüyor! Altıntop, milli takımlar altyapı sorumlusu olarak yönetimde.

Alt yaş gruplarının A Milli Takım’a oyuncu yetiştirmesi, oraya hazır halde yetenek gelmesi için nasıl bir diyalog yürütüyorlar? Nasıl bir çalışma yapıyorlar? Dünya Kupası yolculuğunda ya da Katar’daki finallerde kaç tane ümit milli takım oyuncusu göreceğiz A takımda?

Var mı böyle bir çalışma? Bence yok, varsa bilmiyoruz!

‘Sen onu dedin, ben bunu demişim’ sığlığı başarı getirmez. Suni gündemle teknik arızaları gölgelediğimiz bir turnuvayı daha geride bıraktık gibi görünüyor.

Türk Milli Takımı, geride kalan turnuvayı da mevcut durumu da hak etmiyor.

YORUM YAZ