MENÜ

Espor bahsi

Abone Ol Google News

Espor denen şeyin ne olduğunu anlamamız uzun zaman aldı. Tam olarak hala bu ekosistemin dinamiklerine, işleyişine, lügatına hakim olduğumuzu da söyleyemeyiz. Uzunca bir süredir farklı kişilerden resmi/gayriresmi danışmanlıklar alıyoruz. 'Yayıncı' kimliğimizle bu renkli dünyada olan biteni anlamaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Onca çalışmaya rağmen halen neyin ne olduğunu tam olarak bildiğimizi söyleyememiz. En azından bir kulüp çatısı altında olan ya da olmayan oyuncular, takım koçları, analistler, kulüp sahipleri, yorumcular ve espor'un diğer aktörlerine saygısızlık yapmamak adına, çizginin diğer tarafında kalmaya çalışıyoruz. Ancak espor coğrafyasını sorgulamaya başladığımızda da açıklanmaya muhtaç çok şeyin olduğunu görüyoruz.

Espor hala kimilerine göre genç yaştaki çocukların bilgisayar başındaki mesaileri olarak algılanıyor. İşin aslı öyle değil. Artık milyon dolarlık bir düzenin varlığından bahsetmek mümkün. Öyle ki, Vodafone, Coca Cola gibi global markaların yanı sıra yemeksepeti, Bahçeşehir Üniversitesi, İş Bankası gibi ismini daha sayamadığım bir dolu yatırımcı ve sponsor bu ekosisteme dahil olmuş durumda. Pasta büyüdükçe ilişkilerin tartışılır hale gelmesi ise ciddi sorun.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde iki farklı haber yaptık. Bu dünyada yer alan, bir taraftan kural koyucu olup diğer taraftan taraf olan kişilerin ticari ilişkilerinin yarattığı rahatsızlığa dikkat çektik. Resmi tepkiler gelmedi ancak ilgili kişi ve kurumlar, 'kişisel saldırı' olarak algıladı haberleri. Hatta taraflardan biri, "Bunları size kimin yaptırdığını biliyorum" deme cüretini de gösterdi! Uygun bir dille yanıtını aldı.

Sonrasında ne mi oldu? "E zaten bunlar bilinen şeylerdi, şimdi neden yazıyorsunuz?" gibi geri dönüşler oldu. Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Çünkü şu ana kadar kimse yazmadı. Uzun uzadıya kendimizi anlatmayacağız. Yayıncı olarak birçok medya kuruluşu gibi espor dünyasının içinde yer almak istiyoruz. Amacımız milyonlarca gencin, farklı rollerde bir geleceğinin olabileceğini düşündüğü bu dünyanın sağlıklı ve kamuoyu tarafından kabul görür bir şekilde büyümesine katkı sağlamak. Hatta daha fazlası...

Sorgulamaya, yanlışları düzeltmeye -gücümüz yettiğince- çalışacağız. Doğru yapılan, ülkeye, gençlere değer katan her şeyi de takdir edecek, alkışlayacağız.

Ve tabii ki sorularımızın devamı gelecek. Misal, League Of Legends Türkiye Büyük Finali'nde bir tekmeleme hadisesi oldu mu olmadı mı, onu soracağız. Espor federasyonunun yapısında yanlış bir şey var mı yok mu, onu soracağız. Daha birçok şeye yanıt arayacağız.

Espor bahsini açtık, doğru olduğuna inandığımız her şeyi yapacağız.

YORUM YAZ