MENÜ

Galatasaray ekstra bir vuruşla

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın deplasmanlardaki sorunu malum. Dün durum daha da zordu. Malatya her ne kadar krizde bir ekip olsa da Galatasaray karşısındaki kazanımları durumu bir başka boyuta çevirebilirdi. Ancak ne sahadaki futbolcular ne de Hamza hoca yeteri kadar cesurdu.

Haberin Devamı

Malatya’nın bu çekimser durumu 33. dakika itibari ile çok ilginç bir istatistiği ortaya çıkardı. Yayıncı verilerine göre pas sayısı 85’e 170’ti. Tam 2 katı. Böylesi bir sahada ısrarla pas yapmayı deneyen Galatasaray topa sahip olduğu oranda pozisyon bulamadı.

Gerçek bir santrforun eksikliği tam da bu anda hissedildi. Bunun yanı sıra bozuk zemin, kapalı Malatya savunmasının direncini artırdı. Galatasaray hücumcuları topu çizgiye indirip ceza sahası içine çeviremedikce pozisyonları bitirmekte zorlandı.

İkinci yarıda Malatya topu tamamen Galatasaray’a verip kontra kovalar hale gelince konuk için durum biraz daha cesaret verici oldu. Burada da yoğun fikstürün handikapları ortaya çıktı. Belhanda, Arda gibi kaliteli ayaklar oyundan düşmeye başladı.

Haberin Devamı

Terim tam bu noktada elde avuçta ne varsa kullanmaya çalıştı, alabileceği tüm riskleri aldı. Oyun aynı şekilde devam etse muhtemeldir ki Galatasaray yine kaleyi bulamayacaktı. Babel’in ekstra vuruşu ve büyük bir kaleci hatasıyla üç puanı aldı. Kupa maçında Umut Bulut'un Fatih'e attığı golün kopyasıydı.

Skordan ve oyundan bağımsız olarak Belhanda’nın takım ileri çıkmışken kaybettiği toplar, üzerine düşünülmesi gereken büyük bir tehlike. Beşiktaş derbisinde yaptıkları, Luyindama’nın hataları ve Diagne’nin kırmızısıyla gölgede kalmıştı. Unutulmasın.

Diğer yandan Hamza Hamzaoğlu ile ilgili bir hayal kırıklığı söz konusu. Birkaç saat önce Konya-Antalya maçında İsmail Kartal ve Ersun Yanal ne yaptıysa, Hamza Hamzaoğlu da onu yaparak sonuç alacağını düşündü. Günün sonunda üçü de kazanamadı.

Hakemlerin standartsızlığı ve kötü zeminler teknik adamların tercihlerini gölgeliyor!

YORUM YAZ