MENÜ

Düzen bozulsa da...

Abone Ol Google News

Osman Zeki Korkmaz'ın geri dönüşü İstanbulspor'da hissediliyor. Daha cüretkar, daha sert ve daha temaslılar.
15 dakikalık tribün baskısı ve Galatasaray presini bertaraf edince tedirgin edici olabildiler. Hızlı oyuncularıyla çabuk gidince, gol/pozisyon buldular. Galatasaray'ın dengesini bozan bu cüretkarlık oldu. Önde top kazanıp, daha az efor sarfedip, rakip kaleye yaklaşamayınca bildik iç saha oyunlarından uzaklaştılar.

Haberin Devamı

İstanbulspor öne geçmesine rağmen tehditkar duruşunu bozmayıp, kazandığı her topta doğrudan Galatasaray yarı alanına geçti. İki savunma arasındaki mesafe uzayıp, daha geniş alanlar oluştu. Galatasaray'ın bozulan düzenini İstanbulspor'un iptal edilen 2. golünde son adamın Mertens olması anlatıyor.

Bildik ezberinden uzaklaşan Galatasaray, mental olarak sağlam duramadı. Bire bir temaslar, sözlü atışmalar, sert fauller sonrası yaşanan tartışmalar Galatasaray'ı daha olumsuz etkiledi. Bunun üzerine tribünün sabırsızlığı ve anlık tepkiler eklendi. Haliyle karambol bir oyun ortaya çıktı. Çoğu atak finalize olamadı. Kaybedilen toplar geri koşmaları mecbur kıldı.

Haberin Devamı

Yine de iç sahada olmanın ve rakip yarı alanda kalmanın doğal sonuçları olacaktı. Bir frikik ve bir penaltı ile düzensiz oynasalar da ısrarcı olmanın karşılığını aldılar.

Bir gün önce İsmail Kartal'ın soğukkanlı kalamadığını, eleştiriler sonrası panik hamleler yaptığını yazmıştım. Okan Buruk kenarda kendin çok daha emin duruyor ama saha içinde bozulan düzen için çare aramalı.
Deplasmanda Trabzonspor'a karşı kazanılan 5 gollü galibiyetin ardından iç sahada lig sonuncusuna karşı 2 penaltı, 1 frikik golüyle kazanmaya kafa yormalı. Galatasaray bildik ezberine geri dönmeli.

YORUM YAZ