MENÜ

Dönüşüm sıkıntılı olacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Advocaat'ın söylediklerinin üzerinde durmak lazım. Hem yayıncı kuruluşta hem basın toplantısında dikkat çektiği şey, Fenerbahçe'nin kadro yapılanması. "Aynı tip oyunculardan kurulu bir takımız. Orta sahada daha yaratıcı bir oyuncuya ihtiyacımız var" diyor hoca. Muhtemelen, imza atarken transfer sözü aldı ve bekliyor. Ancak Şenol Güneş'in yakın zamanda doğrudan doğruya yönetime verdiği mesaj gibi değerlendirmemek lazım sözlerini. Hollandalı'nın yaptığı bir suçlama değil, bir tespit. Bu bakımdan olası bir krizden bahsetmek doğru olmaz.

Peki haklı mı? Orası tartışılır. Ersun Yanal dönemindeki son şampiyonluğu, sonrasında son haftalara kadar gidilen İsmail Kartal ve Vitor Pereira dönemini hatırlamak lazım. Yanal '10 numara' olmadan tarihi bir performansla uzanmıştı zirveye. Kartal'ın ya da Pereira'nın, 'gerçek 10' Diego'dan kayıtsız şartsız bir destek aldığını söylemek de doğru değil. Bu bakımdan bakıldığında problemin temel sebebini '10 numara' olarak görmek hata olur. Fenerbahçe'nin asıl ve büyük problemi kanatlarıyla ilgili.

Caner, Hasan Ali, Gökhan Gönül, Şener dörtlüsünün dönüşümlü olarak hücum zenginliği kattığı takım, eskisi kadar ceza alanı içine atamıyor topu. Van der Wiel, Gökhan'ın en formsuz dönemlerindeki kadar bile katkı sağlayamıyor. Hasan Ali, çok uzun bir koridoru kullanmak zorunda kalıyor. İki bekin bu seviyede kalışlarının en önemli sebebi, kanat hücumcuları ile aralarında oluşan mesafe. Stoch da Volkan Şen de her rakip için oyunun her dakikasında tehdit oluşturabilecek yetenekte. Ancak Kayserispor gibi kapanıp, hızlı adamlarıyla sizi geriye koşturan takımlara karşı bu durum büyük problem yaratacak. İki beki ve iki kanat hücumcusu arasındaki mesafeyi kısaltabildiği oranda başarılı olacak Fenerbahçe.
Ve belki o zaman bir 10 numaraya da ihtiyacı kalmayacak. Sadece birkaç gün var transferin bitmesine. Bir takviye her şeyi değiştirebilir. Ama Fenerbahçe'nin başetmesi gereken çok daha büyük problemler var. Altı pastan bu kadar kolay yenen goller mesela..

Ligin başlamasına 1 hafta kala teknik direktörünü değiştiren Fenerbahçe'de dönüşüm sıkıntılı olacak.

YORUM YAZ