MENÜ

Derbi 2024'e kalabilir!

Abone Ol Google News

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e yönelik fiziksel saldırı sonrası ligleri süresiz erteleyen TFF yönetimi bugün çok kritik bir karar alacak. Lig takvimini yeniden belirlemeye çalışacak olan Mehmet Büyükekşi ve ekibi, zorlu bir takvimde maç tarihlerini yeniden planlayacak. Masada birkaç senaryo söz konusu ancak en çok dillendirilen, ligin 2 hafta kadar ertelenmesi.

Haberin Devamı

Derbilerin arası açılabilir

Bu senaryoda Süper Lig fikstürünün kaydırılması güçlü olasılık. Bu opsiyona sıcak bakılmasının nedenlerinden biri de iki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi arasının açılmak istenmesi. Senaryoya göre maç takvimi kaydırıldığında, 25 Aralık-5 Ocak tarihleri arasındaki lig arası da kısalacak. 16. hafta maçlarının, 22-24 Aralık periyodunda; 17. hafta maçlarının ise 2-3-4 Ocak periyodunda oynanması ihtimali belirecek.

6-7 Ocak’a kalabilir

Yine bu senaryoya göre 18. haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi de 6-7 Ocak tarihlerinde oynanabilecek. Bu alternatif, 24-29 Aralık’ta iki kez oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin arasının açılmasını sağlayacak. TFF yönetimi bugün yapacağı toplantı sonrası fikstürle ilgili resmi kararını duyuracak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ