MENÜ

Daha hızlı, daha enerjik

Abone Ol Google News

Lazio, sürpriz şekilde topu bırakınca, Galatasaray çok rahat başladı.

Haberin Devamı

Her ne kadar pas trafiğinin çoğunu kendi yarı sahasında yapsa da, topun sahibi oldu. Lazio, kısmi hücum pres yapıp kendi alanına çekilince Galatasaray için rakip yarı alana geçmek kolay oldu. Bununla birlikte zor olanı yapamadılar. Rakip sahada daha hızlı şekilde topu çevirip, hızlı olamayınca Lazio yerleşme fırsatı buldu.

Galatasaray hızlı oynadığında ise Kerem’i bire bir bırakmayı başardı. Planı bozan, Kerem’in bireysel performansı oldu. Benzer bir pozisyonda Morutan ile direği sarstılar.

Lazio’nun, alan açıp hızlıca kaleye gitme planı da zaman zaman işledi. Bu anlarda Marcao’nun zamanlaması mükemmel müdahaleleri, Immobile’nin Euro 2020’yi aratan performansı skorun değişmesini engelledi.

İkinci yarıda rakip alanda daha hızlı davranan Galatasaray, net pozisyanlara bu kez ulaşabildi. 61’de Kerem, 63’te Cicaldau’nun ağları bulamadığı pozisyonlar bu planın meyvesiydi.

Her ne kadar bir şans golü ile skor değişmiş olsa da Galatasaray istediklerini yapar hale gelmişti.

Haberin Devamı

Skor sonrası pas trafiğini devam ettirerek, topu bırakmayan Galatasaray savunmada da iyi yerleşti. Lazio, topu alabildiğinde 70-80 arası pozisyonları bulsa da organizasyon sorunu yaşadı. Acerbi gibi bir tecrübe bu çaresizlik nedeniyle topu bir pozisyonda taca attı. Galatasaray’ın dizilişi ve merkezdeki enerjisi Lazio’ya yaşam alanı bırakmadı.

Geçmiş maçların aksine oyundan düşmeyen Galatasaray, olması gerektiği gibi geçirdi final dakikalarını da..

Lazio da baskıyı kuramayınca, Galatasaray kalesini rahatlıkla savundu.

Bu arenanın kurallarından biri ne yaparsan yap içeride kaybetme. Galatasaray sadece iç saha maçlarını kazanarak, hatta 2 maçta 4 puan çıkararak gruptan çıkma imkanı yarattı.

Dün gecenin en önemli işi, Galatasaray’ın ilk kez 90 dakikayı belli bir standardda oynamasıydı.

Geçmiş maçlardaki 25-30 dakikalık oyun sonrası yaşanan düşüşlerin esamesi yoktu.

Galatasaray fizik gücünü daha da artırarak, bu planda ısrarcı olmalı. Eldeki genç ve enerjik kadro, bu oyunu oynamak için çok elverişli bir grup.

YORUM YAZ