MENÜ

Buruk, Muslera, Gisdol

Abone Ol Google News

Galatasaray geçen hafta Gaziantep karşısında çok ısrarcı, disiplinli, konsantre ve çok efor sarfettiği bir oyunda galip gelmişti. Samsun'da neredeyse tam tersi oldu. 11 dakikada 2 gol Galatasaray'ın ayarlarını bozdu!
Ön alanda basmadan, kendi sahalarında karşıladılar Samsunspor'u. Skoru alıp, tribünlerin coşkusunu dibe çekmek Okan Buruk'u da ekibini de hiç alışık olmadıkları bir tempoya çekti. Buna rağmen rakip kaleyi sarstıkları pozisyonların devamlarında Icardi, Kerem ve Mertens'le çok net fırsatları harcadılar.

Haberin Devamı

Samsunspor, planı henüz 11'de bozulunca daha agresif ve tempolu oynamaya çalıştı. Galatasaray'ın oynayanları sürekli değişen ama kolay geçilmeyen savunmasına çarptılar. Birkaç net pozisyonda ise Muslera, bu ülkenin neden gelmiş geçmiş en iyi kalecisi olduğunu hatırlattı!

Okan Buruk'un bu şartlarda taşlarla oynaması için bir gerekçe olmadı. Maç 90 dakika daha oynansa böyle akıp giderdi muhtemelen. 88'de yaptığı üç değişiklik de biraz formalite icabı gibi durdu zaten.

Bir parantez de Markus Gisdol için. Kulübedeki değişimi bu sezon sahaya yansıtan birkaç teknik adamdan biri o. 11. dakikada Galatasaray'a karşı geriye düşen takımını planına sadık şekilde, son düdüğe kadar oyunda tutmaya çalıştı. Toplam şut (17-16) ve isabetli şut (5-5) (maçkolik) sayıları da bunu anlatıyor.

Haberin Devamı

Süper Lig'in Markus Gisdol gibi oyunun kalitesine katkı yapan teknik adamlara ihtiyacı var.

 

YORUM YAZ