MENÜ

Bu oyunda çok ders var

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, sezonun geri kalanındaki top kazanma standardının altında kaldı. Önde basıp, topu kazandıkları süre uzadı. Fred/Crespo-Kent, Zajc, Batshuayi.. Bu beşlinin birlikte oynuyor oluşu muhtemelen bu geri kalışta etkendi. Fred'in, Türkiye kariyerinde zirveye çektiği standardın altında kalışı da. Belki de İsmail Yüksek'in yokluğu..

Haberin Devamı

İkinci bölgeyi bu kadar kolay geçebilen bir rakip olmamıştı hiç. Haliyle 1.91'lik Becao, 1.82'lik Djiku geri geri koşmak zorunda kaldı. Tandemin bu refleksi akıllıcaydı zira Ludogorets, ilk hamlede savunma hattını aşabilecek şekilde geldi. Bulgarlar, orta saha çizgisini geçip, kalabalıklaşıp, bir şekilde atağı bitirmeye çalıştı. Aut/taç dahi olsa atakları finalize etmeyi amaçladılar.

Bitiremediklerinde de golü yediler zaten. Batshuayi'nin ağlarla buluşan vuruşu böyle oldu.

Öne geçiş Fenerbahçe'nin maçı büyük oranda koparmasını hatta farka gitmesini sağlıyor. Geçtiğimiz maçlarda çok kez tecrübe ettik. İsmail Kartal, her ne kadar rakip yarı alanda sürekli kalmayı amaçlasa da, boş alan bulduğunda da sahadakilerin yeteneklerine güveniyor. Çoğu zaman bu güvenin karşılığını da alıyor.

Haberin Devamı

İlk gol gibi, son golü -ki bu sefer top da durmuştu- izlemek, bunun bir plan olduğunu anlatıyor bize.

İsmail Kartal eldeki yetenek seviyesi yüksek oyuncu grubunu her senaryoda kullanabileceği alternatif planlar oluşturmuş durumda.
Diğer yandan Abdullah Avcı için müthiş tüyolar verdi dün geceki 90 dakika.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında dün gece Ludogorets'in parça parça başarabildiği baskın oyunun geliştirilmiş halini izleyebiliriz. Avcı için ipucu veren, Kartal için ikaz lambasının yandığı bir oyundu. Sahada olanı da olmayanı da besledi.

YORUM YAZ