MENÜ

Bjelica vazgeçmeli

Abone Ol Google News

Pendikspor’un VAR’dan penaltı beklediği pozisyon, kale vuruşundan incelemeye kadar Trabzon teknik heyeti tarafından analiz edilmeli.

Haberin Devamı

Trabzonspor ön alan baskısı yapar gibi görünüyor. Çok adamla, rakip yarı alanda geniş bir bölgeye yayılıyorlar. Rakip topla çıkmaya başladığında temassızlar. Tatlı sert olmadan, ani baskınlarla topu kapma çabaları da yok. Aynı şekilde geniş yayılıp, doğru pas istasyonları kurarak çıkan rakip, Trabzonspor kalesine gelmekte zorlanmıyor. Üstelik Trabzon savunmasını olması gereken dizilişten farklı yakalıyorlar.

Pendikspor’un Endri Çekici’nin yerde kalıp, penaltı beklediği pozisyon bu bakımdan önemli. Trabzon bu yumuşak ve çaresiz, gardı düşmüş anları birkaç kez daha yaşadı bu sene.

Ön alan baskısı gibi görünen bu gölge takip oyunu, santrforu orta saha çizgisine, orta saha çizgisine yaklaşmış stoperleri kendi altı pasına kadar geri koşturan bir düzensizlik.

Dün 10 kişi kalmak da elbette bir etkendi ama Trabzonspor’un oyunun son bölümlerinde diri kalamayışının temel sebebi, pres yapar gibi gözükürken, ekstra efor sarfediyor oluşu.

Haberin Devamı

Trabzonspor ya Beşiktaş maçındaki gibi 65-70’lere gelmeden maçı koparmalı ya da final dakikalarındaki fiziksel/mental baskıya direnebilmeli.

Bjelica’nın bu planı her rakibi oyuna ortak eder durumda. Trabzonspor öne geçse dahi hiçbir maçın favorisi görünmüyor. Geriye düştüğü maçları çevirmesi ise çok zor görünüyor.

YORUM YAZ