MENÜ

Bizim çocuklar hazır

Abone Ol Google News

Kabul edelim, Moldova bizi bekleyen organizasyona çok uzak bir ekip. Azerbaycan-Gine ayarında bile değiller ama farkı yaratan bizim 11’imiz.

Haberin Devamı

Avrupa şampiyonası elemelerinde biraraya getirip, 2022 Katar macerasına devam ettiğimiz iskeleti belli bir grup bu.

Mesela, ‘Sol bekiniz kim?’ sorusuna hiç tereddütsüz Umut Meraş yanıtı verebiliyoruz.

Birlikte oynama alışkanlığı edinmiş bu grup sahaya çıkınca, izlemesi çok keyifli bir oyun beliriveriyor. Takım halinde seviye atlamış bu grubun hemen hemen her bireyi ekstra meziyetlere sahip.

Çok iddialı biliyorum ama turnuvadaki takımların büyük bölümünden daha yaratıcı bir ekipten bahsediyoruz. 16. dakikada Yazıcı’nın Burak’a pası, golden önce Çalhanoğlu’nun yine Yılmaz’a asisti EURO2020’de olsa, jeneriklerde yer bulacak kıvamda.

Yine de bu takımı bu seviyeye çıkaran faktörün bireysel meziyetler olmadığı gerçeğini gözardı etmeyelim.

Topa çok güvenli şekilde sahip olup, çok hızlı çevirebilme kabiliyetine sahibiz artık. Sahaya çıkan 9 lejyonerin İngiltere, İtalya, Fransa ve Almanya’da direkt 11 oyuncusu seviyesinde oluşu seviyeyi yükselten sebep. Bildikleri ezberden gitmeleri bile yeterli oluyor.

Haberin Devamı

Bu üstünlük, rakibin niteliğini de önemsizleştiriyor. Topa bu kadar garanti sahip olup, bu hızda çevirebildiğiniz sürece karşınızdakinin Moldova ya da İtalya olması farketmiyor.

Öyle yaratıcı bir takıma sahibiz ki, kalecimiz Uğurcan Çakır bu yaşta kariyerinin 3. asistini yapabiliyor.

İtalya’ya karşı çok ama çok iyi olacağımızı düşünüyorum.

Kaybedersek, hak edilmiş bir yenilgi olmayacak gibi..

YORUM YAZ