MENÜ

Bir dolu soru işareti

Abone Ol Google News

Galatasaray'ın bambaşka bir yüzle varolmasının çok nedeni vardı. İlk 7 hafta ve dün gece. Benzeyeni çok az, sebebi çok.

Haberin Devamı

Rakip Sivas cephesinden bakınca en önemli sebep, cesaret. Rıza Çalımbay, iyi oynayan takımını İstanbul'a da puan için getirdi elbette. Asıl belirleyici olan ise muhtemelen Terim'in 11 tercihi oldu. Çalımbay, sahaya çıkacak rakibi gördükten sonra daha da bir cesaretlendirmiş takımını.

Bu cesaret sahaya yansıdı. Sivas hücumcuları, açık alanda yakalanınca defoları ortaya çıkan Marcao ve Luyindama'yı çok çabuk ekarte etti. İki bek Şener ve Emre'nin maç eksiği de Sivas'ın pozisyonlara girmesi için iyi bir fırsattı. Nitekim, Muslera ile çok çabuk karşı karşıya kaldılar. Ama olmuyor işte. Muslera'yı geçmek, hele ki bu tribünler önünde çok zor.

Sonrasında Galatasaray seri paslarla, boyu uzayan Sivasspor'un boşluklarını doldurabileceğini farketti. Bu paslaşmaların ardından Nzonzi'nin oyun aklı, Babel, Emre Mor ve Andone'nin sürati pozisyonları getirdi. Bu pozisyonlardan 1 gol, 1 penaltı çıktı.

Haberin Devamı

Az yıpranmış, enerjisi yüksek oyuncularla oynamak ve Sivas'ın 10 kişi kalması, Galatasaray'ı daha da rahatlattı. Ancak orta sahanın geçildiği hemen hemen her atakta pozisyona girmelerine rağmen çok acemice final vuruşları yaptılar.

Son bölüm Galatasaray'ın bu sezonki aynasıydı. Adeta tüm enerjileri tükendi. Rakiplerini yine cesaretlendirdiler. Kalelerini savunamaz hale geldiler.

Kazanırken bir dolu soru işareti ile son düdüğü duyabildiler.

Öyle çok soru işareti var ki... Üstelik, Real-Beşiktaş haftasında. Sorulardan bir tanesi; Belhanda planıyla devam mı?

YORUM YAZ