MENÜ

'Bayrak adam' gibi..

Abone Ol Google News

Fernando Santos, Abdullah Avcı'ya 'Topu sen al, oyna' dedi. Haliyle Avcı'nın 'Geçiş oyunu dışında planı var mı?' sorusu belirdi akıllarda.

Haberin Devamı

Avcı duran top organizasyonundan, iki kanadı Trezeguet-Visca'yı rakiple teke tek bırakmaya kadar çok şeyi düşünmüş. Alternatif planı cepteymiş belli ki.

Böyle bakınca Trabzonspor için istatistikler de olumlu sonuçlandı. Yenilgiye rağmen geçmiş haftalara kıyasla Trabzonsopor'un eleştiri maddeleri hayli az gibi duruyor.

Girdikleri pozisyon sayısı bu anlamda oyunlarının karşılığı.

Fernando Santos'un istediklerinin de yapıldığı bir 90 dakika gibi göründü. Zira, Semih arkası Rashica'yı önlü arkalı Trabzon savunmasının merkezinde hücum ettirmek sonuç verdi. Çoğunlukla Ghezzal tarafından Berat ve Mendy'nin arkasına geçmeyi planladı. Ghezzal, sağ kanatta sırtını çizgiye dayadığı pas açılarında sürekli Rashica ve Semih'i görür durumdaydı.

Fernando Santos; Berat/Mendy/Baniya/Denswil'in dört köşesi olduğu kare içinden bir üretim beklemiş gibiydi. Cenk Tosun'un soldan sürpriz koşusu ve bitiriciliğini; Rashica'nın adam eksilterek ceza alanına girişini, Semih'in dar alanda patlayıcı deparlarıyla Baniya-Denswil'i bozmasını.. Bunu bilmek mümkün değil. Zira Semih Kılıçsoy tek başına aldı maçı.

Haberin Devamı

Önce kimsenin beklemediği mükemmel bir şut çıkardı. Ardından direkt Trabzon savunmasının kalbine girip, bitirici bir vuruş yaptı. Semih, yıllardır büyük maç oynayıp takımının kötü gününde dahi sorumluluk alan 'bayrak adam' gibiydi. Euro2024 kafilesine dün gece dev bir adım attığını söylemek mümkün.

YORUM YAZ