MENÜ

Bambaşka bir Kjaer!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Moutinho’nun, iki Danimarkalı’yı savurup, ikisini de yere yatırarak attığı golde ayakta kalan tek oyuncu Simon Kjaer’di. Ronaldo başta olmak üzere hiçbir Portekizli’ye boş alan bırakmadı. Fenerbahçe’deki savunma krizi bertaraf edilecekse başrolde Danimarkalı olacak.

Kulüp/milli takım performansları arasındaki farklılıklar çok şaşırtıcı değil. Messi gibi bir örnek var. Barcelona’da neredeyse ilahlaşırken, son Dünya Kupası’na kadar Arjantin formasıyla hep sıradanlaştı. Bu bakımdan, milli takım seviyesini baz alıp kulüp formasıyla çıkılan yoğun trafikteki yol kazalarını eleştirmek çoğu zaman adil değil. Ya da tam tersi yapmak. Simon Kjaer’in performansına da bu gözle bakmak lazım.

Sadece o ayakta kaldı

Elbette belirleyici kriter, Danimarka Milli Takımı ile Fenerbahçe’nin oynamaya çalıştıkları oyun arasındaki fark. Birincisi Portekiz’e karşı çok kritik bir maça çıktılar. O bir finaldi. Fenerbahçe ise uzun bir maratonda. Sınırları zorlayan, iki top cambazı Nani ve Ronaldo’ya boş alan bırakmamaya çalıştılar. Çoğunlukla başarılı oldular. Birbirine yakın duran orta saha ve savunmacılar arasında işini en iyi yapanlardan biriydi. Moutinho’nun mükemmel golünü izleyenler farketmiştir. Portekizli oyuncu, iki Danimarkalı’yı savurup, ikisini de yere yatırırken pozisyonun içerisinde ayakta kalan tek savunmacı oydu. Bu dizilişte Danimarka’nın en iyilerindendi. Teke tek kaldığında ise Ronaldo başta olmak üzere hiçbir rakip hücumcuya uygun depar alanı bırakmadı.

Krizi aşacak isim

Fenerbahçe’nin daha açık alanda oynuyor oluşunun Kjaer’in performansını ne kadar etkilediği de ortaya çıktı. Bruno Alves gibi tek hamleli bir partnerle oynaması en büyük handikapı. Özetleyelim. Genel itibariyle sakatlıktan önceki düzeyine yaklaşmış görünüyor. Son haftalarda Fenerbahçe’de başgösteren savunma krizi bertaraf edilecekse, başrolü Kjaer üstlenecek.

Alves baskı yemedi


Diğer yandan Alves’in 90 dakikalık oyunu, krizin aşılmasında ne derece önemli olacak hâlâ soru işareti. Danimarka karşısındaki futbolu, çok fazla fikir vermiyor. Çok kısır geçse de beklenenden çok daha kolay bir maçı geride bıraktılar. Danimarka duvarını 66’da Moutinho’nun golüyle yıktıktan sonra beklenen senaryo gerçekleşmedi. Baskı yemediler. Oysa ki Danimarka’nın EURO2016 biletini ateşe attığı dakikaları daha zor geçirmeleri gerekirdi.

Nani rolünü kaptırdı


Nani ile bitirelim. Ronaldo ile birlikte, Kjaer ve arkadaşlarını tedirgin ettiği belliydi. Danimarka ilk dakikada başladığı oyunu son dakikaya kadar sürdürünce yeterli alanları bulamadı.

82’ye kadar sahada kaldığı oyunun iyilerinden değildi. Fenerbahçe’deki kadar serbest oynamıyor/oynayamıyor. Rolünü Ronaldo’ya çaldırmış. Süper Lig’de gerçek rolüne döndüğünde işleri Fenerbahçe adına kolaylaştıracak yegane adam ise yine o...

YORUM YAZ