MENÜ

Arda ağır fatura olur!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mesele Sneijder'in gönderilmesi, Arda'nın alınmaması değil. Çok başka ve göründüğünden daha büyük bir problem.
Neymar'ın Barcelona'dan PSG'ye geçtiği bir transfer dönemini geride bıraktık. Hafızalarda Fransızlar'ın Katalanlar'a meydan okuması kalacak. Kimse Süper Lig'e yapılmış transferleri hatırlamayacak.
En azından Türk olmayan futbolseverler böyle anımsayacak.
Galatasaray'ın teptiği fırsat bizim dışımızda. Barcelona'dan ayrılanlar listesinde Neymar'ın altında Arda Turan yazacaktı ve yeni adresi olarak Galatasaray işaret edilecekti.
Bu da olayın küçük bir boyutu.
Mesele aslında çok daha büyük. Yeşil çimler üzerinde sezona çok iyi başlamış bir futbol kulübünün hala günlük reflekslerle yönetiliyor olması.
Dursun Özbek'in açıklamalarının en çarpıcı bölümü, içinde bir itiraf barındırıyor olan kısım.
Başkan, 'kitleler' diye tarif ettiği taraftarın mutlu olmayacağını düşünerek Arda Turan'ı alamadıklarını ima ediyor. Birkaç ay önce kitlenin tepkisine rağmen Sneijder'i 1 kuruş kazanmadan yolladığını unutarak.
Kurumsallık esasen ikincisini gerektiriyor. Güvendiğiniz ve sorumluluğu teslim ettiğiniz bir teknik adam ya da sportif direktör varsa, tercihlerini onaylarsınız.
Ve fakat Cenk Ergün'ün 'sürpriz' diye işaret ettiği Arda Turan'ı Tudor da onayladı ve almadıysanız, geride kalan tüm politikalarınızı gözden geçirmelisiniz.
Galatasaray çok büyük bir kulüp. Sneijder ya da Arda Turan'la da şampiyon olabilir, onlarsız da..
Lakin erken form tutmuş takım üç, dört hafta sonra düşer, eski defterler açılırsa sorumluluk sadece size ait olacak Başkan.
Dursun Özbek, görev döneminin en kritik kararlarından birine imza attı. Bedeli çok ağır olabilir.


YORUM YAZ