MENÜ

Ali Koç'un meydan okuması

Abone Ol Google News

Vücut dili, söyledikleri, stratejisiyle ilgili ipuçları aynı mesajı veriyor: 'Şimdi bırakıp gidemem.' Hedeflerinden çok uzak kaldığını onaylıyor ama dolaylı yoldan söylüyor. Küçük çaplı bir günah çıkarma. "Diğer yönetimlerin ilk yıllarındaki gibi...", "Bu süre önemli tecrübeler edinmemizi sağladı" gibi üstü kapalı mesajlar var.Soru almak istememesinin nedeni de bu. Konu sportif konulara geldiğinde, vereceği cevapların tüm söylediklerini gölgeleyeceğini biliyor.

Haberin Devamı

Eleştirel bir dil

Yine herkesle her şartta savaşa hazır olduğunu aktarıyor. TFF'den bahsederken, "Kuzu kuzu finali getireceklerini söyleyenler", yayıncı kuruluştan bahsederken, "Keyfi kararları ve tavırları" diyerek eleştirel bir dil kullanıyor. Tek bir eski yöneticinin altyapı ile ilgili açıklamalarına dikkat çekmesi küçük bir detay gibi olsa da icraatta güçlü olduğu yerden mukayese yapıyor. Çok akıllıca.

Yorgun, yılgın...

Stefan Zweig ve Mevlana'dan örnekler vermesi ise bir başka boyut. Özenle belirlenmiş bir stratejinin parçası. Alt metninde çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Her şeye rağmen üç yıl önceki fotoğraftan çok uzakta. Çok yorgun, yılgın. Enerjisini yitirmiş ama devam etmek zorunda olduğunun farkında. Bu zorundalık nedeniyle herkesle her şartta mücadele edeceğine işaret ediyor. Fenerbahçeliler'i ikna etmeye çalıştığı ve muhtemelen kafasının içinde sürekli dolaşan şey aynı; Ali Koç bir kez daha başarısız olamaz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ