MENÜ

A B, C planınız olmalı

Abone Ol Google News

Olağanüstü gündemde federasyonların çok net bir tavır takınmaması spor bakanlığını rahatsız etti. Bakanlar kurulu 100 milyar liralık ekonomik paket hazırlayıp açıklarken, federasyonların bu gündemde tek bir plan bile üretmemesi bu toplantının ana sebebiydi.

Haberin Devamı

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu; Nihat Özdemir, Hidayet Türkoğlu ve Akif Üstündağ’a aynen şöyle seslendi: ‘Bir tek sporseverimizin sağlığına zarar vermemek için ligleri seyircisiz oynatma kararı aldık. Bu kararı almadan önce kimse ‘maçları tatil edin, seyircisiz oynatın’ demiyordu! Biz Avrupa’da bu kararı en erken almış ülkeyiz.’

10 gündür ne yaptınız?’

‘Biz bu kararı aldığımızda ne UEFA ne Euroleague ne Premier Lig böyle bir karar almıştı. Elbette aynı düşünce ve tedbirle bir tek sporcumuzun da sağlığına zarar gelmemesi için maçları erteleyeceğiz. Ama sizler 10 gündür ne yaptınız! Liglerin tatil olmasından sonra stratejiniz nedir? Sporcu sağlığıyla ilgili, lig ve uluslararası organizasyonlarınızla ilgili ne yaptınız? A B, C planlarınız olmalı. Farklı tarihlerde liglerin başlamasından, kulüplerin sporcusunu nasıl hazır ve de sağlıklı tutacağına kadar ne tür planlarınız var?’

Haberin Devamı

3 başkan sessiz kaldı

Nihat Özdemir, Hidayet Türkoğlu ve Akif Üstündağ soruların hiçbirine somut herhangi bir yanıt veremedi. Bakan Kasapoğlu, ‘Her detayı her ihtimali düşünüyoruz ancak siz federasyonlar olarak kendi özelinizde tek bir alternetif plan üretememiş durumdasınız. Bu haliyle mi erteleme istiyorsunuz!’ diyerek tepkisine devam etti. Üç başkan da sessiz kaldı!

Federasyonlara ev ödevi

Erteleme kararıyla birlikte Bakan Kasapoğlu federasyonlara ev ödevleri verdi. En kısa zamanda somut, ayağı yere basan planlar ve takvimler hazırlanmasını istedi. Yine bu nedenle geri dönüş için net bir tarih verilmedi.

Peki ligler ne zaman başlayacak?

Elbette coronavirüs tehdidinin seyri izlenecek. Federasyonlar sağlıklı, alternatifli ve ülke sporu için en iyi yol haritasını önerebildikleri takdirde, yeni tarihler üzerine görüşmelere başlanacak.

YORUM YAZ